Delta Varyantı Virüsü Belirtileri Nelerdir? Delta Varyantı Belirtileri Kaç Günde Çıkar?

Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgınında bu kez de delta varyantı ülkemizde görülmeye başladı. Türkiye'de şimdiye kadar 250'den fazla kişiye bulaşan delta belirtileri merak konusu oldu. Peki, Delta belirtileri nelerdir? Delta belirtileri kaç günde çıkar? İşte detaylar...

Delta Varyantı Belirtileri Nelerdir?

İlk kez geçtiğimiz sene Ekim ayında Hindistan'da tespit edilen Delta (B.1.617.2), Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Endişe Verici Varyant' (VOC) kategorisine aldığı Covid-19 mutasyonlarının sonuncusu oldu.

İlk kez Hindistan'da görülen ve İngiltere'de yayılan Delta varyantına dair belirtilerin diğer varyantlardan bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı.

Zoe Covid Semptom Grubu'nun çalışması bu varyanta ilişkin farklılıklara dair bilgileri bir araya getirdi. Grubun çalışmasında kaydedilen bilgilere göre ilk defa Hindistan'da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.

Klasik Covid-19 hastalığının ana belirtileri ise yüksek ateş, yeni ve sürekli öksürük ile tat ve/veya koku kaybı şeklinde biliniyor.

Delta Belirtileri Kaç Günde Ortaya Çıkıyor?

Delta belirtileri grip benzeri şikayetlerle başlıyor. Kısa sürede insandan insana bulaşabilen Delta belirtileri bulaştığı andan itibaren en geç 2 gün içerisinde kendini gösteriyor.

Soğuk algınlığı benzeri belirtiler gösterenlerin vakit kaybetmeden Covid-19 testi yaptırmaları isteniyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) Reuters'a yapılan açıklamada 'WHO Delta varyantının bir parçası olarak bu mutasyonu da tüm diğer Endişe Verici Varyantlar gibi inceliyor' ifadesi yer aldı.

Açıklamada 'Şu anda bu mutasyon yaygın gözükmüyor ve Delta varyantlarının çok küçük bir bölümünde görülüyor... Hem Delta hem de diğer Endişe Verici Varyantlar daha fazla bulaşma özellikleri gösterdiklerinden kamu sağlığı açısından daha büyük risk oluşturuyorlar' denildi.

Delta Plus mutasyonunun Hindistan'da yeni bir corona virüs dalgası oluşturmaya neden olabileceğinden endişe duyuluyor.

Popüler İçerikler

Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!