Delta Plus Varyantı Nedir? Delta Plus Varyantı Türkiye’de Görüldü Mü?

İlk defa Hindistan’da ortaya çıkan ve oradan tüm dünyaya yayılan Delta varyantı, koronavirüs mutasyonları arasında en hızlı yayılanlardan biri olmuştu. Bilim insanları, Delta plus varyantı adını verdikleri bir mustasyon daha tespit etti. Avrupa’nın birçok ülkesinde tespit edilen ve özellikle aşı olmayan kimselerde daha ağır seyreden Delta plus varyantı, son olarak Türkiye’de de görüldü. Peki, Delta plus varyantı nedir? Delta plus varyantı belirtileri nelerdir? İşte Delta plus varyantıyla ile ilgili yapılan son çalışmalar…

Delta Plus Varyantı Türkiye’de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Delta plus varyantının Türkiye’de tespit edildiğini söyledi. Türkiye’de üç kişide görülen Delta plus varyantının bir hastasının İstanbul’da olduğu açıklandı. Bakan Koca diğer illeri ise açıklamadı.

DELTA PLUS VARYANTI NEDİR?

Koronavirüsün en tehlikeli varyantlarından olan delta mutasyonunun da mutasyona uğramasıyla birlikte ortaya çıkan yeni varyant “delta plus” adını almıştı. Kısaca uzmanlar mutasyonun mutasyonu şeklinde ifade ediyorlar.

Daha hızlı bulaşıcı özelliği sahip olması nedeniyle risk teşkil eden delta plus aynı zamanda aşının etkinlik oranını azaltan varyantlar arasında yer alıyor. Antikor tedavisine karşı daha dirençli olduğu için endişe verici varyantlar arasında kabul ediliyor. İngiltere’de vaka sayılarının hızlı bir şekilde artışında delta ve delta plus varyantının etkili olduğu biliniyor.

Delta Plus Varyantı Belirtileri Nelerdir?

İlk defa Hindistan'da görülen Delta varyantıyla benzer etkiler gösteren Delta plus varyantı, baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Zoe Covid Semptom Grubu Başkanı Dr Tim Spector, topladıkları verilere göre özellikle mayıs ayından bu yana klasik Covid-19 belirtilerine artık çok daha az rastladıklarını kaydetti.

'Bu varyant daha farklı çalışıyor' diyen Dr Spector, belirtilerdeki bu değişiklik nedeniyle insanların Covid-19'dan şüphelenmeyip yalnızca grip olduklarını zannettikleri ve bu nedenle test ya da izolasyon seçeneklerini eleyip virüsü bulaştırmaya devam ettikleri düşüncesinde. Yaş gençleştikçe belirtilerin de daha hafif seyrettiğine dikkat çeken Dr Spector'a göre koku ve tat kaybı yine de belirtilerde üst sıralarda yer alıyor.

Popüler İçerikler

Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri