Deli Dumrul Vergilerinde Oyuncaklara da ÖTV Çıktı

Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na destek amacıyla kredi kartlarından alınacak 750 liralık tutar tartışılırken, yeni vergi paketiyle oyuncaklardan da ÖTV alınacağı bilgisi ortaya çıktı.

Kredi kartındaki harcanmayan paradan bile vergi almayı hedefleyen AK Parti'nin yeni vergi paketine göre oyuncaklara da yüzde 20’lik ÖTV uygulanması planlanıyor.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre, insansız hava taşıtları (drone), matrahı 5 bin lira ve üzerinde olan kol ve cep saatleri ile yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış motorlu uçan oyuncaklar için yüzde 20 ÖTV uygulanacak.

Yeni vergi teklifine göre yüzde 20 ÖTV uygulanacak oyuncakların şu şekilde olması planlanıyor:

Üç tekerlekli bisikletler, skuterler, pedallı arabalar ve benzeri pedallı oyuncaklar; oyuncak bebekler için arabalar; oyuncak bebekler; diğer oyuncaklar; küçültülmüş (scale) modeller ve benzeri eğlencelik modeller (hareketli olsun olmasın); her türlü bilmeceler (puzzle) gibi ürünlere de Özel Tüketim Vergisi uygulanacak. Bu vergilendirme, yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış uçan oyuncaklar için geçerli olan gümrük tarife istatistik pozisyon numaralarında yer alan ürünleri kapsıyor.

İlginizi Çekebilir

750 TL Vergi Kesintisi Teklifinden Sonra Akıllarda Tek Soru: Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür?
Yeni Vergilere Şok Olan Vatandaşlardan Mehmet Şimşek’e Alternatif Vergi Önerileri
Kredi Kartlarından 750 TL Vergi Alınacak Mı? Ekonomist Mahfi Eğilmez'den Kafaları Karıştıran Paylaşım

Popüler İçerikler

İkbal ve Ayşenur'u Vahşice Katleden Semih Çelik'in Annesi ATV'ye Konuştu: "İkbal Oğlumu Rahat Bırakmadı!"
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i Katleden Semih Çelik Hakkında İlginç Detay: ‘Kukla’ Kitabından mı Esinlendi?
Ünlü Köfte Zincirinde ‘Domuz Eti’ Çıktı, Mahkeme Kararıyla Duyulmasını Engelletti!
YORUMLAR
12.10.2024

kulak arkası da kalmadı

oyuncak ötv kapsamına alınamaz! bu normal bir karar değildir, bu kararı alanların çocuklardan ve onların hayal dünyasından nefret ediyor olması gerekir. Bu gidişle 2 yaşından sonra dungeons and dragons falan oynamaya başlamaları lazım

12.10.2024

Sosyal medyada yaklaşık 1 aydır Milli tank, tüfek, uçak vs. paylaşımlarından geçilmiyor... Altından bi Çapanoğlu çıkacağı kesindi...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ