Hastanelerin kapasitesinin artırılmasının hemen gerçekleşebilecek bir plan olmadığına işaret eden Sharma, hastaların sokaklarda hayatını kaybedebileceğinden endişe ettiklerini aktardı.
Salgının başından bu yana Kovid-19 hastalarıyla ilgilenen Dr. Bishal Dhakal yeterli hazırlığa ve kapasiteye sahip olmadıklarını kaydetti. Tribhuvan Üniversitesi Eğitim Hastanesi'nde de bazı Kovid-19 hastalarının, verandaya yatırılarak oksijen tüpüne bağlandığı görüldü. Nepal'deki tüm yetkililer ve doktorlar ülkenin bu denli büyük bir krize hazırlıksız yakalandığı görüşünde hemfikir.
Hürriyet'in haberine göre Nepal'de ocak ayında Hindistan'ın bağışladığı AstraZeneca aşılarıyla aşılama programına başlanmıştı. Ancak Yeni Delhi yönetimi, salgının Hindistan'da da kötüye gitmesi üzerine ihracata izin vermeyi reddetmişti.
Nepal hükümeti, nisan ayında büyük kentlerde ve kasabalarda karantina uygulamıştı. Katmandu yönetimi bu hafta da hem iç hem dış hat uçak seferlerini askıya almıştı.
Uluslararası Kızılhaç Federasyonu'na göre ülkede sadece geçen hafta Kovid-19 testlerinin %44'ü pozitif sonuç verdi. Uzmanlar bunun binlerce teşhis almamış enfeksiyon bulunduğuna işaret ettiğini söylüyor. Kızılhaç'a göre ülkede toplu ölümlerin başlaması an meselesi.
Everest'e tırmananların yarım bıraktıkları oksijen tüplerini alsalar bütün ülkeye yeter:)