Günümüzde Değişen İlişki Formları: 13 Maddede Fuckbuddy'likten Lovebuddy'liğe

1. Lovebuddy'lik tanımı dünyamıza girmiş durumda. Buna Türkçe'de "dost hayatı" denebilir belki de. Tabii tartışmalı :) Herkesin kendine göre bir Lovebuddy tanımı olabiliyor.

2. Fuckbuddy'likten farkı, cinsel beraberlik yaşamak dışına taşınan duygusal bir yanı olması ama asla sevgili olunmaması.

3. Önceleri cinsel çekim ile ilerleyen ilişki, başta klasik fuckbuddy'liği andırsa da zaman içerisinde değişiyor.

4. Lovebuddy'lik, özellikle başbaşa bulunan mekanlarda ki bunlardan ilki ev, daha çok beraber vakit geçirmeye ilerliyor.

5. Buna beraber film veya dizi izleme, birlikte izlediklerini tartışma ve fikir alışverişi ekleniyor.

6. Seks dışında duygusal temas, beraber kahve içip sohbet etmek gibi aktiviteler, ilişkiyi sadece seks için buluşmaktan öteye taşıyor.

7. İnsanlar beraber olduğunuzu bilmediği bu ilişki türünde aslında sevgiliden farksız olarak birlikte yemek yapma aktiviteleri de gözleniyor.

8. Bir adım sonrasında dışarıda el ele dolaşmalar başlıyor. Ama asla birbirine sadakat sözü verilmiyor.

9. Sadakat sözü verilmediği için de çiftin her ikisi de başkalarıyla ilişki yaşamaktan kendilerini alıkoymuyor.

10. Bu yüzden de Lovebuddy'isi olan insan, bunu çevresinden ve diğer insanlardan saklama yolunu tercih ediyor. Maksat olayı ciddiye taşımamak.

11. İki insanın da ihtiyaç duyduğu sevgi, böylelikle seksin dışına taşınıyor ve sarılmak, öpüşmek daha anlamlı şeyler halini alıyor.

12. Tabii bu tür ilişkilerin de çıkmazları var. Zaman içerisinde kıskançlık, özlemek, sahiplenme gibi tavırlar geliştirildiği için ilişki sarsılmaya başlayabiliyor ya da sevgililiğe dönüşmeye.

13. Aslında Türkiye'de yaşayan insanlar, kendi ilişki formlarını kendilerine özgü oluşturuyor. Örneğin Lovebuddy'nizle lahmacun yemenin tadını hiçbir şeyde bulamayabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı