Değeri 449 Milyon Lira! Kadıköy'deki 'Perili Köşk' Satışa Çıkıyor

Kadıköy Caddebostan Sahili'nde bulunan ve 'Perili Köşk' olarak bilinen Ragıp Paşa Köşkü, icra yoluyla satışa çıkacak.

Köşkün fiyatı ise 449 milyon lira olarak belirlendi.

Kadıköy'ün simge yapılarından biri olan köşk, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in mabeyincisi Ragıp Paşa tarafından Sirkeci Garı'nın da mimarı olan Prusyalı August Carl Friedrich Jasmund'a 1906'da yaptırıldı. 116 yıllık tarihe sahip Ragıp Paşa Köşkü satışa çıkarılacak.

Hisseleri Hakan Mehmet Çiftçi, kuzeni Hatice Ayşe Paksoy ile geçen yıl yaşamını yitiren Meral Edibe Çiftçi'ye ait olan köşk, Anadolu 25.İcra Hukuk Mahkemesi kararıyla 449 milyon 436 bin 491 liradan satışa çıkartılacak.

İhale 2 Eylül'de yapılacak

Ragıp Paşa Köşkü'nün icradan satış ihalesi 2 Eylül'de yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda ise satış ihalesi 3 Ekim tarihinde tekrar yapılacak. 27 dönüm arazi üzerinde yıllardır atıl şekilde duran Ragıp Paşa Köşkü'nün tavanlarında altın varaklar ve deniz tarafına inşa edilmiş bir kulesi bulunuyor.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
YORUMLAR
04.07.2022

Annemin genç kızlığı, bizim ortaokul çağına kadar yaşamımız Erenköy’de geçti. Göztepe, Bağdat Caddesi ve civarı eskiden hep köşktü/müş. Hele eski zamanlarda, annem anlatır, bakımlı köşkler, köşklerin hanımları, hizmetlileri vs. güzel, görgülü naif insanların yaşadığı o güzel evlerin yerinde şimdi neler var der. Keşke güzelce restore edilse, bir müze olsa, olamıyorsa güzel bir otel olabilir, bir kültür evi olabilir, ne bileyim bir değer olarak keşke tekrar can bulsa. Böyle eski köşkler beni hem meraklandırır, kim bilir kimler yaşadı beler oldu bitti bu bahçede bu odalarda vs düşünürüm :), hem de bu yapayalnız eski halleri beni hüzünlendirir… 🥺

04.07.2022

benimde böyle manyak düşüncelerim var yalnız değilim demekki ☺️

04.07.2022

Ağaoğlu veya benzeri biri alır bu binayı. Köşkün dış bölümünü restore eder, etrafında da merkezinde köşk kalacak şekilde devasa boyutlarda rezidanslar vesaire diker. Köşk de avm falan olur herhalde.

04.07.2022

arabın faslının biri alır

TÜM YORUMLARI OKU (20)