Değeri 2,6 Milyar Dolara Ulaştı! Getir, Türkiye'nin Yeni 'Unicorn'u Oldu

Sipariş uygulaması Getir , 2,6 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolarlık yatırım alarak Türkiye’nin yeni 'Unicorn'u oldu.

Getir kurucusu Nazum Salur tarafından yapılan basın açıklamasına göre Getir, artık bir 'Unicorn' oldu. Son yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım topladı. Getir'in toplam değerlemesi ise 2,6 milyar dolara ulaştı.

2015 yılında kurulan Getir, bu yılın başında Silikon Vadisi’nin önemli yatırımcılarından Michael Moritz’in başkanlığında yeni bir fonlama turunda 128 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırımı yurtdışı büyüme için kullanan girişim, Londra’ya açılmış. Ardından Paris, Berlin ve Amsterdam için çalışmalara başlamıştı.

İlk Unicorn Peak Games olmuştu

Değerlemesi 1 milyar dolar ya da üzeri olan girişimler 'Unicorn' olarak adlandırılıyor.

Türkiye'nin ilk 'Unicorn'u oyun şirketi Peak Games olmuştu. 2010 yılında İstanbul'da kurulan Peak Games 1,8 milyar dolar karşılığında ABD'li mobil oyun şirketi Zynga'ya satıldı.

İlk Yerli Unicorn! Zynga, Türk Oyun Şirketi Peak Games'i 1,8 Milyar Dolara Satın Aldı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Gıda Mühendisi Tuba Bayburtluoğlu "Öldürseniz Bile Evime Sokmam" Dediği Gıdaları Paylaştı
Testi Pozitif Çıkan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran'dan İlk Açıklama
Psikolojiye Göre Masadan Kalkarken Sandalyeyi Yerine İtmek Ne Anlama Geliyor?
YORUMLAR
26.03.2021

Peak Games 1,8 milyar dolar karşılığında ABD'li mobil oyun şirketi Zynga'ya satıldı. Neden satıyorlar geliştirmek ve daha da ilerlemek yerine ?

buradan kaybediyoruz işte, risk almıyoruz. parayı duyunca ya batarsak ? korkusuyla veriyoruz hemen .

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ