Christiaan van Heijst, verdiği röportajda UFO’ları gördüğü anları paylaştı. 39 yaşındaki Hollandalı pilot, saygın bir havacı ve ödüllü bir hava fotoğrafçısı ve açıklayamayacağı şeyler gördüğünü söylüyor.
Genellikle komplo teorisi olduğu ya da birilerinin uydurması olduğu düşünülür. Ancak son yıllarda, ABD hükümetinin bile henüz kamuya açık bir şekilde tanımlayamadıkları ya da tanımlayamayacakları gökyüzündeki şeyler olduğunu itiraf etmesiyle konu tekrar alevlendi.
Eski ABD askeri pilotlarının kendi açıklanamayan deneyimlerini anlatmak için ortaya çıkması da Christiaan'ın ilgisini çekti. The Sun Online'a konuşan pilot, 'Tarif ettikleri şeyin kulağa yıllar önce gördüğüm bazı garip şeylere çok benzediğini fark ettim. Gördüklerimin hep bazı 'askeri şeyler' olduğunu düşünmüştüm ancak belli ki en iyi ABD askeri pilotlarından bazılarını bile hayrete düşüren başka bir şeymiş.' diyor.
Gökyüzünde gördüğü garip şeylerin yaklaşık yüzde 99'unun göz ardı edilebileceğini söylese de, hâlâ açıklayamadığı bir avuç olay var. Christiaan, bir pilot olarak gökyüzündeki şeyleri tespit etmek için eğitildiğini vurguluyor. The Sun Online'a verdiği demeçte, 'Gözüme çarpan bir şey görürsem, bunun başka bir uçak mı, hava durumuyla ilgili bir şey mi, askeri bir şey mi yoksa uçuşumu tehlikeye atabilecek başka bir şey mi olduğunu hemen bilmek isterim. Diğer her şey ikinci plandadır.' diye açıklıyor.
O sırada bir Fokker 50 ile uçuyordu ve son derece yüksek bir irtifada yüksek bir hızla hareket ederken parlak bir ışığın belirdiğini fark etti. Christiaan olayı şöyle anlatıyor:
Bildiğim kadarıyla, bilinen hiçbir fizik o ışığın ne yaptığını açıklayamaz. Hiçbir iz veya buna benzer bir şey bırakmadı, yalnızca anlık bir hız ve puf... gitti.
Açıklanamayan bir diğer karşılaşmasıysa, Temmuz 2005'te Almanya üzerinden uçarken hava trafik kontrolünden nesne hakkında hiçbir bilgi alamadığı yere doğru çok hızlı hareket eden düşen bir ışık gördüğü andı. Bir başkası ise Boeing 737'sinin Şubat 2009'da Adriyatik Denizi üzerinde uçan bir beyaz ışık topuyla karşılaşması. Gördüğü bu ışık suda herhangi bir sıçrama yapmadan denize düşmüş.
Amsterdam'dan Malaga'ya uçarken, kilometrelerce ötede bir şekil gördüler. Hava trafik kontrolü onlara bölgede başka uçak olmadığını söylemişti. Cisim büyük ve sabit görünüyordu, gökyüzünde asılı gibiydi ve güneşin bir kısmını engelliyordu.
Christiaan, bu görüntünün bir fotoğrafını çekti ve görüntü bir yapay zeka sistemi tarafından iyileştirildikten sonra gökyüzünde asılı siyah bir şekil gibi görünen bu görüntü ortaya çıktı. Fotoğraf, Fransız uzay ajansının UFO araştırma grubu GEIPAN tarafından yönetilen IPACO tarafından analiz ediliyor. Christiaan'ın bu nesnelerin ne olabileceğine dair bir teorisi yok ama bir gün açıklama geleceği konusunda umutlu.
'Sadece tanık olduğum şeyin ne olduğunu ve herhangi bir şeye ait olup olmadığını bilmek istiyorum. Uçuşumun güvenliği için endişeleniyorum.' diyen Christiaan, dünyanın dört bir yanındaki havacılık ve güvenlik kurumlarını fenomen hakkında veri toplamaya devam etmeye çağırdı ve ABD'de tartışmanın başlamasından memnun olduğunu da sözlerine ekledi.
Tahmin edeyim yine yakın çekim görüntü yok. Uzaylılar kadraja gireceği en sınır alanı çok iyi biliyor, öyle poz veriyorlar. Sorun sizde değil sorun bizde sevgili uzaylılar.