DC Comics'in Marvel'den Çaldığı 8 Karakter

Marvel’ın DC’den kopyaladığı karakterleri yazarken, aynı şeyi DC’nin de yaptığını söyleyeceğiz ve yine 8 madde de listeleyeceğiz demiştik. Sözümüzün arkasındayız ve karşınızdayız, işte DC’nin Marvel’dan fütürsuzca kopyaladığı 8 karakter aşağıda. Yalnız bir şeyin altını ne kadar çizsek az gelir gibi hissediyoruz. Bu listeyi yaparken, hem çizgi roman wikilerini, hem de kendi fiziksel ve zihinsel arşivlerimizi bir hayli karıştırdık. Derine indikçe, bunu nasıl söylesek, DC’nin Marvel’dan apardıklarından çok daha fazla Marvel’ın DC’den apardıkları olduğunu gördük. Öyle gözüküyor ki bir gün Marvel’ın DC’den kopyaladığı karakterler listesine devam yapmamız gerekecek. Zira Moon Knight, Sentry, Wolverine gibi daha tonla örnek var.

Fakat bugünlük, meseleyi dağıtmayalım. Buyurun DC’nin Marvel’dan fütürusuzca kopyaladığı 8 karakter!

8. Iron Man (68) – Steel (93)

Listeye en acayiplerinden biriyle başlayalım. Death of Superman hikayesinden sonra peydahlanan süper adamlardan biri de John “Steel” Irons’tı. Aynı Iron Man gibi teknolojik bir zırh giyen Steel’ın lakabı, “Man of Iron” olarak da geçerdi. Tabii benzerlikler bunlarla sınırlı kalsa, “peh” deyip geçerdik, fakat ikisinin de asıl iş olarak silah tüccarlığı yapması; bir noktadan sonra mesleklerinin dünyaya olan etkilerinden pişman olmaları ve bu yüzden kendilerini suçla savaşmaya adamaları meseleyi “tesadüf”ten, “çakma” seviyesine rahatça çekiyor.

7. Namor (39) – Aquaman (41)

Evet, evet, şimdi günah çıkarmanın vaktidir. Marvel’ın evrenine reset atma ihtimalini aktardığımız haberde, yanlış bir şekilde Aquaman’in Namor’dan önce geldiğini yazmıştık; siz de bunu düzeltmiştiniz. Haklıydınız tabii ki de. İkisi de yarı insan – yarı Atlantis’li olan su altı kahramanlarının ikisi de kraliyet soyundan geliyor. Aquaman, Namor’un inanılmaz aleni bir kopyası; kostümü dahi Namor’la felaket benzerlikler gösteriyor. Hayır sevgili DC, bari o meşhur su altı krallığına Atlantis demeyeydin, başka bir isim bulaydın bari.

6. Captain America (41) – Guardian (42)

İnsan gördüğüne inanamıyor değil mi? Guardian, aynı bir sene öncesinde yayınlanan Captain America gibi fantastik güçlerden uzak bir şekilde suçla savaşıyor. Evet, onun da ana silahı ve savunma aracı yok edilemez kalkanı. Fakat bir fark var. Guardian Cap gibi bir asker değil. Kendisi bir polis memuru. İnsanın şöyle temiz bir “yuh” çekesi geliyor hakikaten. Fakat yuh’unuzu çekmeden önce bir şeyi bilmenizde fayda var. Guardian’ın yaratıcıları ile Cap’in yaratıcıları aynı kişiler: Joe Simon ve Jack Kirby. Yani anlayacağınız, DC çakarken tam çakmış bu sefer, orijinalini yapanları da almış getirttirmiş.

5. Wasp (63) – Bumblebee (76)

Bu herhalde DC’nin en arsızlaştığı, en ağır abiliği elden bıraktığı andır. Marvel’ın karakteri Wasp, şimdilerde biraz şan şöhretten uzaklaşmış olabilir, fakat 60’larda Avengers’ın kurucu üyelerinden biriydi (hatta ekibe ismini o vermişti) ve popülaritesi yüksekti. Yani DC 76’da neredeyse aynı kostümle, aynı fiziğe sahip ama sadece siyahi bir “arı temalı süper kahraman” yarattığında, Wasp’ı çaktığını gayet iyi biliyordu. Yıllar boyunca DC Bumblebee-Wasp benzerliğini “ama bizimki siyahi” diye savundu. E iyi Marvel’da Çinli Batman yapsın o zaman.

4. Man-Thing (Mayıs 71) – Swamp Thing (Temmuz 71)

Bu gerçekten DC-Marvel çakış tarihinin en acayip hikayelerinden biri. Fikir kimin önce aklına geldi bilmiyoruz, fakat ilk baskıya yetişen 1971 senesinin Mayıs ayında Man-Thing ile Marvel olduğudnan, teknik olarak çakmış olan DC oldu. Belki de gerçekten de iki ay içerisinde fikri beğenip, kendilerine apardılar; bilemeyiz ama imkansız olmadığı kesin. Zira benzerlikler korkunç derecede fazla. İkisi de bataklıklarda vuku bulan korkunç kazalar sonucu gördüğünüz yaratıklara dönüşmüş kimyacılar ve ikisinin de ismi neredeyse aynı. Yıllar içerisinde ikisi de anti-kahraman da oldular üstelik.

3. Galactus (66) – Imperiex (2000)

Ne DC, ne de Marvel hayranları arasında Imperiex ilk defa ortaya çıktığında bir şüphe oluştuğunu düşünmüyorum. Marvel resmen “galaksiyi gezip, gezegenleri yiyen” bir süper kötü yaratmış, parlatmış, DC’de “ulan şimdi bizim hikayeye de böyle bir şey lazım” diye düşünüp, kendi evrenine apartmıştı. Genelde çakan, çakılandan daha popüler olur; geçen listede de bunu gördük ama bu sefer plan öyle işlemedi. Galactus hâlâ Marvel’ın en efsanevi kötü adamlarından biri, Imperiex’in ne adı ne namı kaldı akıllarda.

2. Lizard (63) – Man-Bat (70)

Buna gerçekten araştırmayı yaparken inanamadım. Lizard da, Man-Bat de aslen iyi niyetle yola çıkmış bilim adamları. İkisi de, öhöm, hazır mısınız? İkisi de kendi fiziksel engellerini aşmak için, o engeli biyolojik ve doğal olarak aşabilen yaratıkların genlerini kullanarak üzerlerinde deney yapıyorlar. Lizard eksik kolunu tekrar çıkarmak için kertenkeleler üzerinde deney yaparken… Man-Bat de sağırlığını aşabilmek için, yarasaların sonar duyumu üzerinde deneyler yapıyor. Evet. Sonuç da ikisinde birebir aynı üstelik. Vay arkadaş.

1. Spider-Man (62) – Black Spider (76)

Bakın, bazen çakarken orijin hikayeleri olarak da aynı olmanız gerekmez. Bazen sadece estetik olarak çakarsınız. Ve bunu anlarım. Mesela Batman kötülerinden Black Mask, Cap’in ana kötüsü Red Skull’a çok benzemektedir. Mark Waid ve Alex Ross, Magog’u tasarlarken görsel olarak Cable’dan apardıklarını itiraf etmişlerdir. Bunlar okey. Fakat Black Spider, 1976’da çıkmış Batman’s Detective Comics’in 476. sayısında galasını yaptı. O sırada Spider-Man dünyanın en popüler çizgi roman karakterlerinden biriydi zaten. Binalara tırmanan, bir ip veya ağ yardımıyla sallanan, devamlı laf sokma modunda bir karakter yapıp, ismini alenen “Black Spider” koyamazsınız yahu. Yani içeride “abi Batman’e şöyle Spider-Man gibi bir kötü yapsak çok güzel olmaz mı” demişsiniz resmen, koskoca Spider-Man be o! “Haftanın kötüsü” yaparken alınacak başka ilham mı kalmadı? Allah Allah.

Popüler İçerikler

"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
YORUMLAR
29.06.2015

Birde Marvelin Dc den çaldıklarına bakın :)

20.02.2016

yannız marvel karakterleri değiştirerek alıntı yaptı dc copy paste yamış bi kostümü değiştirmiş marvel en fazla isimleri bire bi aynı yapıyor karaktirik özellikleri ve origin hikayeleri farklı

08.02.2015

Zaten bir tek bunlar var. Eğer Mavel'ın DC'den çaldıklarını yazmaya kalksaydın onedio platformu çökerdi. DC Tesla, Marvel ise Edison gibidir. Asıl mucit DC işi ticarete döken kalpazan Marvel.

27.07.2016

Aquaman::Sub-mariner çakması.. Guardian(42)::Cap. america çakması.. Bumblebee::Wasp çakması.. New Teen Titans (1980)::Uncanny X-Men çakması.. Kobra (1976)::Hydra (1965) çakması.. H.I.V.E. (1980)::A.I.M. (1966) çakması.. Black Racer (1971)::Silver Surfer (1966) çakması.. Hank Henshaw::Reed Richards çakması.. ROCKET RED::IRON MAN çakması.. BLACK ALICE:: ROGUE çakması.. IMPERIEX::GALACTUS çakması.. SWAMP THING::MAN-THING çakması.. BLACK SPIDER::SPIDER-MAN çakması.. .Spidey,iron man gibi dünyanın en çok sevilen karakterlerini bile yürütmeye çalışmış DC:):)Şimdilik bulduklarım bunlar.Yeni buldukça yazıcam. DC nin tek bildiği ciddi,ağır abi takılarak ne kadar sıkıcı,bunaltıcı,iç karartıcı olduğunu gölgelemeye çalışmak.DC cilerin çoğu zaten eğlence/komedi ye alerjisi olan emo/gotik tipte ergenler

08.08.2015

Atlantis olayı çalmak denemez sonuçta Atlantis'de bir çeşit mitoloji gibi birşey.

28.05.2018

yunan miyolojisi aynen bikere poseidondan alınıtı yapmış marvel da .q

TÜM YORUMLARI OKU (27)