Davutoğlu'ndan O Öğretmene Tebrik

Başbakan Davutoğlu, Muş'ta kar nedeniyle köy yolu kapanan okula öğrencilerini kucağında taşıyan ve karla kaplı yolu küreyerek açan ilkokul öğretmeni Cengiz Sur'u arayarak tebrik etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muş'un merkez Güdümlü Köyü Kurtuluş Mezrası'ndaki okulunun karla kaplı yolunu küreyerek açan ve okula gelemeyen öğrencilerini kucağında taşıyan öğretmen Cengiz Sur'u aradı.

Kar Nedeniyle Öğrencilerini Ev ile Okul Arası Kucağında Taşıyan Cengiz Öğretmen

Davutoğlu, eğitim aşkı, öğrencilerine olan sevgisi ve fedakarlığı için öğretmeni tebrik etti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Öğretmen Cengiz Sur da Başbakan Davutoğlu'nun kendisini arayacağını rüyasında gördüğünü ve günlerdir telefonunu beklediğini söyledi.

Yaşadıkları zorlukları anlatan Cengiz Sur, şunları söylemişti:

'Fakülteden 11 yıl önce mezu oldum. Ama bir türlü öğretmen kadrosu alamadım. Mezun olduktan sora memleketim Muş'un öğretmensiz kalan köylerinde ücretli öğretmenlik yapmaya başladım. Bekarım. Muş'ta ailem ile birlikte yaşıyorum. Yoğun kar yağışı nedeniyle gidemediğim günlerde köylülere konuk oluyorum. Mezrada kaldığım zamanlar kürekle okulun yolunu açıyorum. Küçük öğrenciler karda yürüyemediği için onları kucağımda evlerine götürüyorum. Okulda 10 öğrencim var. Bunların 2'si birinci, 3'ü ikinci, 2'si üçüncü, 3'ü dördüncü sınıf öğrencisi.'

AA ve Onedio

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
16.01.2016

Doğu'da böyle güzel öğretmenlere çok rastlıyoruz. Bu bir tesadüf mü, bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa o da, Batı'da böyle tek bir öğretmenle karşılaşmadığımdır. Belki de bana denk gelmedi. BeniM ilkokul öğretmenlerim "annene sarma yaptı da getir" "okul aidat (!)larını unutmayın." "Notlarını yükseltmek isteyenlere özel ders veririm" kafasında vatandaşlardı.

16.01.2016

keşke bütün öğretmenlerde böyle öğrenci sevgisi insan sevgisi insanlık olsa. çocukları tekmeleyen adamlar mı öğretmen şimdi yoksa bu mu. koca bir alkış bu adama

16.01.2016

tebrik et geç. Sallama tekmeleyen falan. yırtıklık yapma

16.01.2016

rüyasında görmüş he mi ?

TÜM YORUMLARI OKU (13)