'Dokunulmazlıklar Konusunda Süreci Derhal Başlatma Talimatı Verdim'

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması çalışmalarına ilişkin, 'Karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık. Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim.' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, şunları söyledi:

'CHP önce ne yapacağını bilemedi, sonra karşı teklif gibi bazı teklifler getirdi. Son olarak ifadelerinden anlaşılıyor ki bu meydan okumanın karşısında, olumlu bir cevap verecek cesaretleri, yürekleri, temiz vicdanları yok. Böyle olduğu anlaşılıyor. Şimdi bize düşen ve derhal yapacağımız husus, bu çerçevede anayasa değişikliği, geçici anayasa maddesi de içinde olmak üzere, yaparak süreci başlatmak. Biz karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık. Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim.

Vatandaşlıktan çıkarılma: 'Şu an gündemimizde yok ama değerlendiririz'

Davutoğlu şöyle devam etti:

Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Anayasal çerçevede yasama yürütme ve yargının yetkileri bellidir. Yargı yasama yürütmeden ayrı çalışmalarını yürütmektedir.Bütün diğer görüşler şahsi görüşler olarak zikredilir.

AK partinin görüşü açıktır. Eğer bir kişi bir ülkede otobüs duraklarında patlatarak intihar saldırılarında bulunuyorsa zaten o ülkeyle manevi bağı kopmuş demektir.Hukuki bağının kopması için de 2009’da çıkan yasa kimlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı belli. Şu anda hükümet olarak böyle bir çalışma gündemimizde yok ama değerlendiririz. Bunun çerçevesini terörle mücadele bağlamında her zaman yaparız.

İsrail ile görüşmeler: 'Temel ilkelerimiz belli'

İsrail ile görüşmeler bir zamandır sürüyordu. En başından itibaren temel ilkelerimiz belli. Eğer taleplerimiz karşılanırsa zaten ondan sonra atılacak adımlar bellidir. Ortak bir zeminde seyretmekte olduğunu söyleyebilirim.

Ajanslar

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.04.2016

Basligi ilk gördügümde SURVIVOR sandim..

07.04.2016

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez akp iktardayken TBMM’de konuşmadı mı yine akp iktidardayken Türkiye’nin İsrail’le ticaret hacmi tarihinin en yüksek seviyesine çıkmadı mı Türkiye’de hiçbir iktidarın müsaade etmemesine rağmen 2010 yılında İsrail’in OECD’ye girişine akp onay verdi akp döneminde Manavgat Nehri’nden İsrail’e su satışına ilişkin Türkiye ile İsrail arasında anlaşma imzalandı Aralık 2012’de İsrail’in NATO çalışmalarına katılmasına akp döneminde onay verildi

07.04.2016

davutoğlu acaba israille yaptığınız görüşmelerdeki temel ilkeleriniz nedir çok merak ediyorum.

Pasif Kullanıcı
07.04.2016

dokunulmazlıkların kaldırılması bunlara hiçbir zarar vermeyeceği için hemen olsun istiyolar. çünkü zeminini hazırladılar çoktan. açılacak davalarda kullanılacak olan savcılar, kısacası yargı bunların elinde olduğu için bütün yolsuzlukları v.s sümen altı edilecek. olan muhalefete olacaktır. dokunulmazlıklar kaldırılıp muhalefeti de ortadan kaldırdılar mı bunları artık kimse indiremez ordan. ayık olun. yoksa neden kaldırsınlar dokunulmazlıkları. bunlar işlerine gelmeyecek hiçbir şeye adım atmazlar.

TÜM YORUMLARI OKU (9)