Bakan Kirişçi: 'Datça'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla’nın Datça ilçesinde dünden beri devam eden orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. 

Datça'nın Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkiindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda dün öğle saatlerinde yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirşçi dünden beri söndürme çalışmalarının sürdüğü yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

"22 kişi yangından olumsuz etkilendi"

Yangında yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördüğünü bildiren Kirişçi 'Soğutma çalışmaları devam ediyor. 4 ev ağır hasarlı olmak üzere toplam 10 ev zarar görmüştür. Vatandaşlarımıza ilişkin can kaybı yaşanmadı. Büyükbaş, küçükbaş ve arıcılıkla ilgili kovanlar bulundukları yerden alındı. 22 kişi yangından olumsuz etkilendi, 13 kişi taburcu edildi' dedi.

 Rüzgarın şiddetinin söndürme çalışmalarının uzamasına sebep olduğunu ifade eden Kirişçi 'Alanın bulunduğu coğrafya zor bir bölge. Bu zorluklara rağmen 24 saat sürmeden yangın kontrol altına alındı. Vatandaşlarımızın zarar ve ziyanları ile ilgili tespit çalışmaları tamamlandığında devletimiz tarafından ödemeler inşallah gerçekleştirilecektir' ifadelerini kullandı.

"Yangın trafo kaynaklı"

Yangının trafodan kaynaklı olduğunu belirten Kirişçi '24 saatten kısa sürede kontrol altına almaktan çok mutluyuz. Basın toplantısından sonra o cengaverleri bir kez daha şükranlarımız sunmak için yerinde ziyaret edeceğiz.Gece 3 ya da 4 kez havadan denetim sağladık. Mutlu sona geldik, sizlere de teşekkür ediyorum. Bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum' açıklamasında bulundu.

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
14.07.2022

yazik,cigerimiz bagrimiz yandi delik desik oldu.Allah kahretsin kim bu hale getirdiyse.

14.07.2022

TSK envanterindeki 1500 e yakın Mersedes Unimog arazi kamyonu bir özel şirkete çok komik rakamlarla ihale edildi. Bu araçlar birilerinin rantına değil ormanları korumaya yarabilirlerdi...

14.07.2022

Arap ülkesinde ağaç yeşillik olmaz burası Türkiye değil Arabiye

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ