Darüşşafaka Doğuş 84-86 Panathinaikos

Turkish Airlines Euroleague Top 16 Turu E Grubu 12. maçında temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'a evinde 86-84 yenildi. Böylelikle Darüşşafaka Doğuş gruptaki 12. maçında 9. kez yenilmiş oldu. Panathinaikos ise 8. galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Darüşşafaka Doğuş; Semih, Redding ve Gordon üçlüsünün sayılarıyla 11-6 öne geçti. Gist ve Raduljica ile pota altında etkili olan Panathinaikos farkı ikiye düşürerek skoru 12-10 yaptı. Hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla farkı 12 sayıya kadar çıkar Daçka arada farkı koruyamasa da periyodu 30-22 önde tamamladı.

İkinci periyota iki takımda savunmada iyi başladı. Daha sonra Emir Preldzic’in üçlüğü ve Slaughter’ın hızlı hücumdan bulduğu sayıyla 5-0’lık seri yakalayan Daçka farkı 13 sayıya çıkararak skoru 35-22’ye getirdi. Bu periyotta Panathinakos ilk sayılarını pota altından Raduljica ile buldu. Feldeine, Raduljica, Haynes’in sayıları ile 11-0’lık seri yapan Yunan ekibi farkı 2’ye indirse de Darüşşafaka Doğuş, periyodu 42-40 önde tamamladı.

Üçüncü periyota boyalı alanı etkili kullanarak başlayan Panathinakos, Raduljica’nın sayısı ile eşitliği yakaladı ve Williams’ın sayılarıyla da skoru 48-46’a yaptı. Daha sonra hücumda toparlanan Darüşşafaka Doğuş, Markoishvili, Harangody ve Semih’in sayılarıyla periyodun bitimine 4 dakika 27 saniye kala 55-52 öne geçti. Karşılıklı sayılarla geçilen son bölümde Yunan ekibi Feldeine son saniyede attığı üçlükle son periyoda 65-63 önde girdi.

Son periyoda Markoishvili’nin sayıları ile başlayan Darüşşafaka Doğuş, skoru eşitleyerek 65-65 yaptı. Preldzic’in üçlüğü farkı 5’e çıkaran Daçka, periyodun bitimine 5 dakika 1 saniye kala durumu 75-70’e getirdi. Daçka’nın hücumlarına Raduljica ve Feldeine ile karşılık veren Panathinakos skoru beraberliğe taşıdı ve 75-75’e getirdi. Peiyodun bitimine 1 dakika 36 saniye kala Panathinakos 81-77 öne geçti. Daha sonra Daçka, Gordon ve Wilbekin’in serbest atıştan bulduğu sayılarla karşılaşmanın bitimine 41 saniye kala 84-81 öne geçti. Williams’ın üçlüğü ile Yunan ekibi 26 saniye kala 84-84 eşitliği yakaladı. Panathinakos Williams ile son saniyelerde serbest atıştan bulduğu sayılarla parkeden 86-84 galip ayrıldı. Darüşşafaka Doğuş E Grubu’ndaki 9. mağlubiyeti alırken, Yunan temsilcisi ise 8 galibiyeti elde etti.

İHA

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler