Daron Acemoğlu'ndan Uyarı: 'Böyle Giderse Kriz Derinleşecek, KKM Sorun Yaratacak'

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Öğretim Üyesi Daron Acemoğlu, “Dar Koridor” ve “Ulusların Düşüşü” kitaplarının da yazarı. Yaptığı bir konuşmada Türkiye Ekonomi Modeli'nin sürdürülebilirliğine dair açıklamalarda bulundu. Acemoğlu, çok olumlu bir tablo çizmedi.

"Model devam ettikçe krizi derinleşecek, faizlerde artış zorunlu"

Daron Acemoğlu, İstanbul'da katıldığı bir toplantıda, genç işadamları ile buluştu. 

Dünyadaki konjonktürün ekonomik durgunluğa gittiğini, gelişmiş ülke ekonomilerinde enflasyonla mücadelenin faizlerde artışla yapıldığını ve bunun da küresel ticaret tarafında talep daralmasını hızlandırdığını belirten Acemoğlu, AB'deki resesyon kaygıları ve gelişmiş ülkelerdeki yüksek enflasyonun Türkiye'deki ekonomi modeli ile içeride krizi derinleştireceğini öngördü.

"KKM kısa vadeli sigorta ancak uzun vade sıkıntı"

Sözcü'den Ceyhun Özgönül aktardığına göre, ekonomi teorisine göre Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede enflasyonun kontrol dışına çıkması halinde faiz-enflasyon makasının açık olmaması gerektiğini belirten Acemoğlu, ekonomide istikrar için ilk yapılması gerekenin faizlerde artış olduğunun altını çizdi. Orta vadede de kurumların bağımsızlığına dikkat çeken Acemoğlu, güven ortamının önemli olduğunu ancak o zaman yabancı yatırımcının geleceğini söyledi. 

KKM'nin acil ve kısa süreli önlem olarak kullanılabileceğini ancak sürdürülebilir olmadığını uzun vadede sıkıntı yaratacağını söyleyen Prof. Dr. Daron Acemoğlu, KKM'nin devlet bütçesine ilave yük getireceğine ve büyük gelir adaletsizliğine neden olacağına da dikkat çekti.

Acemoğlu, önümüzdeki 30-40 yıl için dünyada da 7 unsur öne çıkarken, iklim değişikliğinin en başta gelerek göç ve mülteci hareketlerini de hızlandıracağına dikkat çekti.

Trollere 'Keser Döner, Sap Döner, Hesap Döner' Dedi, Durmadı! Özgür Demirtaş: 'Gelin Dönün Bu Yanlıştan'

Popüler İçerikler

Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
24.08.2022

Ya sen ne anlarsın ekonomiden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde hocaymış. Bizim başımızda İstanbul İmam Hatip Lisesi mezunu ekonomi bilgisi çok üst düzey olan ulu önder reisimiz var. Adamın uyguladığı ekonomi politikaları sizin enstitüde ders olarak okutulmali bence 😂😂

24.08.2022

Bu ülkenin süper güç olması çok kolay istenirse tabii

Pasif Kullanıcı
24.08.2022

Hem istenirse hem de müsade edilirse yoksa bunu iyi niyetle deneyen Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit (70 li yıllar dönemi), Süleyman Demirel gibi adamlar oldu ama hepsinin önü bir şekilde kesildi yönetimden tasviye edildi hatta nerdeyse suçlu ilan edildiler. İçimizde o kadar hain var ki bitmez yani hocam.

24.08.2022

Aynı filmi 10 sefer seyredip,her seferinde farklı bir son bekleyen halkım hiç kusura bakma ama sürünmeye mahkumsun.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ