Dark Side: Fidye Yazılım İle Şirketlerden Çaldıkları Parayı, Hayır Kurumlarına Bağışlayan Hacker Grubu

Bir bilgisayar korsanı grubu, çaldıkları parayı hayır kurumlarına bağışladı ve siber suç dünyasında şaşırtan bir ilke imza attı.

'Robin Hood' bilgisayar korsanı grubu, iki hayır kurumuna 10 bin dolarlık bağış yaptı, bir kurum 'kabul etmedi'

Darkside (Karanlık taraf) adlı bilgisayar korsanı grubu, büyük şirketlerden milyonlarca dolar çaldıklarını iddia ediyor, dünyayı 'daha iyi bir yere dönüştürmek istediklerini' söylüyorlar.

BBC Türkçe'nin haberine göre, karanlık webde yapılan bir paylaşımda, korsan çetesi iki hayır kurumuna 10'ar bin dolarlık Bitcoin bağışladıklarını gösteren faturalar paylaştı.

Hayır kurumlarından birisi, Children International, parayı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Hackerlar, fidye yazılım ile büyük şirketlerin bilgisayarlarını, fidye ödenene dek rehin tutuyor

13 Ekim tarihli blog paylaşımında, korsanlar fidye yazılım saldırılarıyla sadece büyük, kârlı şirketleri hedef aldıklarını iddia etti. 

Korsanlar, bu tür saldırılarda, fidye ödenene dek şirket ya da kurumların bilgisayar sistemlerini rehin tutuyorlar.

'Birilerinin yaşamını değiştirdiğini bildiğimiz için mutluyuz, bugün ilk bağışlarımızı gönderdik'

Korsanlar paylaşımlarında 'Bu şirketlerin ödediği paranın bir kısmının hayır kurumlarına gitmesi adil olur. Yaptığımız işin ne kadar kötü olduğunu düşünürseniz düşünün, birilerinin yaşamını değiştirdiğini bildiğimiz için memnunuz. Bugün ilk bağışlarımızı gönderdik' ifadesini kullandı.

Siber suçlular, The Water Project ve Children International'a yolladıkları 0,88 Bitcoin karşılığında aldıkları makbuzları yayımladı.

Children International BBC'ye yaptığı açıklamada 'Bağış bir bilgisayar korsanıyla bağlantılı ise, parayı elimizde tutmaya niyetimiz yok' dedi. Sahra altı Afrika ülkelerinde temiz suya erişim alanında çalışan Water Project ise soruları yanıtlamadı.

'Bağış yaparak vicdanlarını rahatlatıyorlar'

Siber güvenlik şirketi Emsisoft'ta Tehdit Analistliği yapan Brett Callow, 'Suçluların bu bağışları yaparak ne elde etmeye çalıştığı net değil. Belki vicdanlarını rahatlatmak. Ya da vicdansız haraççılar yerine Robin Hood gibi karakterler olarak algılanmak istemelerindendir' diyor ve ekliyor:

'Motivasyonları her ne olursa olsun, kesinlikle pek görülmeyen bir adım ve bildiğim kadarıyla, fidye yazılımcısı bir grubun kârlarının bir kısmını hayır kurumlarına bağışladığı ilk olay.'

Popüler İçerikler

A Millî Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki Play-Off Turu Rakibi Belli Oldu: Macaristan
MasterChef Beyza Şiddete Uğradığını İtiraf Etti: "Yüzüm Yanınca Bu Yüzden Üzülmedim!"
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
YORUMLAR

Deveye diken insana siken yaraşır.Amk hırsızsın, çalmışsın işte üç beş kuruş bağışla ne değişecek.Madem faydalı birşeyler yapmak istiyorsun biraz büyük düşünün.Şirketlerin insanların öğrenmelerini istemedikleri bilgileri ifşalayın.Bugün ilaçlar tedavi etmek için değil, semptomları azaltmak ya da yok etmek için üretiliyor.Kanser bile kasıtlı olarak tedavi edilmiyor çünkü ölümsüzlüğün anahtarı olarak görülüyor.Genetik araştırmalar ise bambaşka boyutlarda.. bunları ortaya çıkarın değirmen başlarını kırın.

12.02.2021

YU-RA iletişim - Konak, 896. Sk No:2, 35670 Konak/İzmir - 0 555 327 32 71 - 0 232 489 28 90 - iphone, xiaomi, samsung, lg, huawei telefonlar hakkında bilgilendirme, ikinci el bilgisayar ve cep telefonlarınızın alım satım, tamir, teknik servis işleri, pil değişimi, kapak değişimi, kılıf değişimi işleriniz için mağazamızda sizleri bekliyoruz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ