Darısı Başımıza: Lüksemburg Toplu Taşımanın Ücretsiz Olduğu İlk Ülke Oluyor

Avrupa'nın en küçük ülkeleri arasında yer alan ve toplam nüfusu 600 bin olan Lüksemburg, trafik sorunuyla baş etmek için toplu taşımayı ücretsiz yapma kararı aldı. Bu kararla toplu taşıma araçlarının tamamen ücretsiz olduğu ilk ülke olacak olan Lüksemburg'da önümüzdeki yazdan itibaren bütün tren, tramvay ve otobüsler ücretsiz hizmet verecek. 

Toplam nüfusu 600 bin kişi olan ülkede nüfusun yaklaşık 6'da biri, ülkeyle aynı ismi taşıyan başkent Lüksemburg'da yaşıyor. Ancak 110 bin nüfuslu başkente, çevre kasaba ve köylerde yaşayanlar ile komşu ülkelerden her gün yaklaşık 400 bin kişi geliyor.

Fransa, Belçika ve Almanya'dan günlük yaklaşık 200 bin kişi çalışmak için Lüksemburg'a geçiyor. Bu da, başkent ve çevresinde günün her saati ciddi trafik sorununa yol açıyor.

Amaç trafik sorunu çözmek ve çevre kirliliğini azaltmak.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, hafta başında kurulan Xaviet Bettel başkanlığındaki yeni koalisyon hükümeti, hem trafik sorununa çözüm bulmak hem de çevre kirliliğini azaltmak için, toplu taşımaya ağırlık verilmesini istiyor. Bu nedenle ülkedeki tüm toplu taşıma araçlarının ücretsiz hale getirilmesi kararı alındı.

2020 yılında Lüksemburg'un tamamında toplu taşıma ücretsiz olacak.

Yeni uygulama, önümüzdeki yaz aylarında başlayacak ve 2020'den itibaren Lüksemburg, dünyada toplu taşımanın tamamen ücretsiz olduğu ilk ülke unvanını alacak.

Lüksemburg'da halen 20 yaş ve altındakiler için toplu taşıma araçlarında ücret alınmıyor. Geri kalan halk ve turistler ise 2 saat sınırsız toplu taşıma yolculuğu için toplam 2 euro ödüyor.

Yeni koalisyon hükümeti halka iki yeni tatil günü daha vermeyi planlıyor.

Liberal eğilimli Demokrat Parti (DP), Sosyal Demokrat Parti (LSAP) ve Yeşil Parti'den (Dei Greng) oluşan koalisyon hükümeti, halka iki yeni tatil günü daha vermeyi planlıyor.

Yeni hükümet programında, Lüksemburg'un keyif amaçlı esrar üretimi, satışı ve kullanımını tamamen serbest bırakan ilk Avrupa ülkesi olması da benimsenmişti.

Tası Tarağı Toplayıp Lüksemburg'a Yerleşmeyi Düşünenler İçin, 23 Maddede Bilinmesi Gerekenler

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
06.12.2018

Darısı bizim başımıza falan olmasın. Beleş binen amcalar teyzeler sayesinde zaten dolu olan otobüsler daha da dolup taşıyor. Şimdi herkes beleş binse ekmek almaya bile otobüsle gideriz. Eringeçlik bizim adımız.

06.12.2018

Sadece bu yorumu bulup beğenmeye geldim. Teşekkürler iyi günler :D

06.12.2018

ulan ülkeye bak,avrupanın göbeği,600bin nüfus,geçim derdi yok gelecek kaygısı yok,suç oranı düşük,eğitim yüksek,dış politikada söz sahibi değil zaten herhangi bi ülkeyle de aşık atacak kalibrede değil dolayısıyla kimseyle sıkıntısı yok,ulaşım bedava,devlet extra tatil vermeyi düşünüyo falan.... oh valla dünyada cenneti yaşıyosunuz ey lüksemburglular

Bizde hava almaya vergi gelmediğine şükretmek kalıyor böyle şeyler hayatta bize gelmez. matbaa gibi 250 yıl sonra belki gelir

TÜM YORUMLARI OKU (38)