Danimarkalı Gruptan Sıra Dışı Performans: Su Altında Müzik

Danimarkalı müzik topluluğu Between The Music, özel olarak tasarlanan su altı orgu, eloktromanyetik arp ve perküsyon gibi aletlerle su altında müzik yaparak sıra dışı bir performansa imza attı.

Dünyadaki artistik ve kültürel gelişim için bir katalizör vazifesi gören, bu alanlardaki tecrübesini ve uzmanlığını başarması zor görünen ilginç fikirleri hayata geçirmek için kullanan New York merkezli Future Perfect Productions, (FuturePerfect Görsel-İşitsel Yapımlar), Danimarkalı müzik topluluğu Between The Music’e daha önce bu alanda denenmemiş bir proje için 2013 yılında destek vermeye başladı.

AquaSonic ismini taşıyan proje, şimdiye kadar yapılan en iddialı ve disiplinlerarası müzik projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Görsel ve işitsel performansı üst seviyelere taşıyan bu eşsiz proje, Between The Music üyeleri; Laila Skovmand, Robert Karlsson, Morten Poulsen, Dea Maria Kjeldsen, Nanna Bech’in yer aldığı dünyanın ilk su altı müzik performansını içeriyor.

Proje için Toronto Üniversitesi ile birlikte özel olarak tasarlanan su altı orgu, perküsyon, elektromanyetik arp gibi müzik enstrümanları geliştirilmiş.

Between The Music'in sıra dışı performansı

Alışılmışın dışındaki müzik ziyafeti sırasında 5 müzisyen ve su altında şarkı söyleyebilmek için özel bir teknik geliştiren 1 solist, ağzına kadar dolu, her biri için ayrı olarak hazırlanan su tanklarında bu eşsiz performansı sergiliyor.

Operadagen Müzik Festivali 2016 kapsamında, 27-29 Mayıs’ta AquaSonic turnesi dahilinde bir konser verecek olan Between The Music, tüm dünyaya bu etkinlik ile açılmayı planlıyor.

Bigumigu

Popüler İçerikler

Semih Çelik'in Surlarda Öldürdüğü İkbal Uzuner'in Son Anları Ortaya Çıktı!
MEB Yine Sistem Değiştiriyor: Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4’te Değişikliğe Gidiyor
Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i Vahşice Katleden Semih Çelik Hakkında Yeni Detay
YORUMLAR
20.05.2016

Mitolojideki Sirenlerin şarkısı gibiydi. Bir tek ben etkileyici buldum sanırım.

19.05.2016

sizce de korkunç değil miydi? bi ben mi korktum?

19.05.2016

sinirlerim bozuldu

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ