Danimarka'da Hayvanlara Rahat Yok...

Hayvanat bahçesi yönetimi zürafa Marius'un öldülmesine gösterilen tepkiyi bu kez beklemediklerini belirtti. [AFP]

Bir süre önce genç bir zürafanın ziyaretçilerin gözü önünde kesilmesiyle tepki toplayan Kopenhag Hayvanat Bahçesi, üreme programı çerçevesinde dört aslanı itlaf etti.

Hayvanat bahçesi yönetiminden yapılan açıklamada parka yeni bir erkek aslanın getirilmesinin ardından, 24 Mart Pazartesi günü parktaki 16 yaşında bir erkek ve bir dişi aslanla, iki genç dişi aslanın itlaf edildiği bildirildi. İtlafın, hayvanat bahçesinin üreme programı çerçevesinde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yazılı açıklamada, '2012 yılında doğan iki dişi aslan artık yetişkinliğe erişti ve yeni gelen erkek aslanla beraber üreyecek duruma geldi' ifadesine yer verildi. İtlaf edilen iki genç dişinin kendilerini koruyacak durumda olmadığını ve yeni gelen erkek tarafından ilk fırsatta öldürülme ihtimali olduğu belirtildi.

Hayvanat bahçesi bir süredir hayvanlara yer bulamamaktan şikayet ediyordu.

Zürafayı kestiler

Kopenhag Hayvanat Bahçesi, 2014 Şubat ayında Marius isimli 18 aylık zürafanın parkı ziyaret eden çocukların gözü önünde kesilerek aslanlara yem edilmesiyle dünya genelinde hayvanseverlerden tepki toplamıştı.

Zürafa Marius'un 'akrabalarıyla çiftleşerek istenmeyen genetik çeşitliliğe neden olabileceği için’ öldürüldüğünü açıklayan hayvanat bahçesi yönetimi, olayın ardından ölüm tehditleri aldıklarını öne sürmüştü. Parkın müdürü Steffen Straede, benzer tepkiyi bu kez beklemediklerini Marius'un ardından insanların daha bilinçlendiğini söyledi.

Öldürülen aslanların bilimsel araştırmalarda kullanılması planlanıyor.

Kaynak: Reuters

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!