Damada Sarı, Kırmızı, Yeşil Şal İçin Gözaltı! Düğünde PKK Propagandası Yapıldı İddiası

12 Haziran’da Esenyurt Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan bir düğünde, sarı, kırmızı ve yeşil renklerde bir şal takan damat ve beraberindeki 9 kişi gözaltına alındı. Emniyetin, düğünde PKK propagandası yapıldığı sebebiyle gözaltı işlemi yaptığı iddia ediliyor.

Avukatı sosyal medyadan duyurdu

12 Haziran’da gerçekleştirilen düğün sonrasında, damat ve damadın babası ile birlikte sekiz kişi daha ifadeye çağrıldı.

Damat Mesut Karçık’ın avukatı Hüseyin Boğatekin, gözaltı haberini sosyal medyadan duyurdu.

Boğatekin, “Gözaltı takibi yaptığım için düğününe gidemediğim müvekkilimi(damadı), düğünündeki sarı-kırmızı-yeşil şal nedeniyle, çağrılıp gittiği karakolda bir kısım davetliyle birlikte gözaltına almışlar, gözaltı takibine gideceğim.” ifadelerini kullandı.

Avukat Hüseyin Boğatekin'in açıklaması

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Düğünde PKK propagandası yapıldı

Emniyet, gözaltına sebep olarak düğünde PKK propagandası yapıldığını ileriye sürüyor. Düğünde “Biji Serok Apo” sloganları atıldığı iddia edilirken, gözaltına alınan kimseler ise kırmızı, sarı ve yeşil renkleri kültürel olarak taktıklarını ifade ediyor.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
15.06.2022

Propaganda değil düpedüz pkk paçavrası bu.. yumuşatmayın aq haberini

15.06.2022

Güya bu platform özgür dusuncelerin olduğu bı yerdi. muhteşem.yüzyıli izlesen Osmanlı'da sancak ve Cenk bayraklarinin tamamının sarı kırmızı ve yeşil olduğunu görürsun.bu üç renk yüz yıllardır birçok kavim ve medeniyete sembol oldu şimdi tarih dersi verip sana daha çok uygarlık ogretirdim ama ne yeri nede zamanı.bu renkleri bir örgüt ve propaganda aracı olarak kullanmaktan vazgectigiz zaman demokratik bir ülke olmaya başlarız.

15.06.2022

bak şimdi "ibne"kelimesi farsça kökenli bir sözcüktür, 'kız çocuğu gibi ' anlamına gelir. ama küfür olarak kullana kullana anlamı kötüleştirilmiştir. bu da aynı bok, o renkler o yörenin o kültürün bir sembolü, şu güzelim renkleri terörize etmeyin, beğenmeseniz bile o insanlarında bir örfü var. zaten islam yeşili hariç her türlü renkten korkuyosunuz

15.06.2022

Düpedüz PKK paçavrası , ne geleneğinden bahsediyorsunuz ya cahil misiniz amk , özgürlükten bahsedip yorum atmayın buraya , bunlar vatan haini.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ