Damacana Suda Fiyat Kavgası: Su Firmaları 90 Liralık Tarifeye Baş Kaldırdı!

İstanbul’da 19 litre damacana suyun fiyatı 8 ayda yüzde 50'den fazla arttı ve 140 liraya kadar ulaştı. Bakanlık damacana su fiyatını ilgili ticaret odası ile anlaşıp 90 lira olarak belirlese de firmalar odaya bağlı olmadığı gerekçesiyle bu fiyat tarifesine uymak istemiyor. 

Kaynak: Cumhuriyet

İstanbul’da zam şampiyonlarından biri de damaca su fiyatları. Yıla 70-80 TL aralığında başlayan 19 litre damacana su fiyatları, aradan geçen 8 ayda yüzde 50’den fazla zamlanarak 105-140 TL'ye kadar ulaştı.

Hal böyle olunca bakanlığın talebiyle İstanbul’daki su satıcılarından oluşan esnaf odası bir tarife çıkardı. Tarifeye göre, 19 litre damacana su için 90 TL, 0.5 litre pet şişe su için ise 4.5 TL fiyat belirlendi.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, ambalajlı su üreticileri, odaya bağlı olmadıkları gerekçesi ile tarifeye uymak zorunda olmadıklarını söyleyerek isyan bayrağını çekti. Oda başkanı Ahmet Turan Akkaya ise “Herkes uymak zorunda” şeklinde çıkıştı.

Akkaya ise tarifenin; valilik, büyükşehir belediyesi ve Ticaret Bakanlığı’nca onaylandığını belirterek şunları söyledi: 

 “Çift başlılık olmaz, oda üyesi olsun olmasın herkes bu fiyatlara uymak zorundadır. Büyükşehir belediye başkanı ile görüştük, ilçe belediyelerine de yazılar yazıldı. Zabıtalar fiyat denetimlerine başladı.' 

Kaynak

Markalı su üreticilerinin üye olduğu Ambalajlı Su Üreticileri Derneği Başkanı Yaşabey Kalebaşı ise su üreticilerinin esnaf odalarına üye olmadıklarını, bu yüzden de odalar tarafından belirlenen tarifelere uymak zorunda olmadıkları konusunda ısrarcı.

Dernek üyesi firmaların maliyetlerin elverdiği ölçüde fiyatlarını asgari seviyelerde tuttuklarını belirten Kalebaşı şu ifadeleri kullandı: 👇

'Son dönemde tüm ürünlerde yaşanan fiyat artışları maalesef artan üretim, taşıma ve servis maliyetleri nedeniyle ambalajlı sulara da yansıdı. Her firmanın üretim ya da satış yerlerinin tüketiciye olan mesafesine bağlı olarak lojistik maliyetleri büyük farklılıklar gösterebilmektedir.'

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

'Maymun Çiçeği Türkiye'ye Girdi' İddiası: Ankara'da 4 Kişi Karantinaya Alındı!
Avukatı Açıkladı: Dilan Polat, El Konulan Lüks Araçlarını Geri İsteyebilir!
Kiralık Telefon Tarifeleri: iPhone 15, Galaxy S24 Ultra ve Diğerleri! Telefon Kiralama Ücreti Ne Kadar?

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Miss Turkey 2024'te İlk 20'ye Giremeyen İpek Kuşçu'nun "Ben Hep Güzeldim" Açıklaması Tartışma Yarattı!
YORUMLAR
22.08.2024

112 liraya haftada 2, ayda 8-10 damacana alıyorum. üstelik tek yaşıyorum, aileler ne yapıyor allah bilir. tek başıma 1000 lirayı suya gömüyorum yani. maaşıma oranladığımda ağlamak istiyorum cidden

22.08.2024

Brita alın

22.08.2024

Nasıl kurtarmıyor orrospuçocukları??? Carrefour'da 5 lt su 19 lira, 4 tane alınca 76 lira yapıyor. Hem damacanadan daha sağlıklı, hem 1 lt fazla hem daha ucuz.

22.08.2024

söylediğin fiyatlar doğruysa zaten kurtarmaz.

22.08.2024

Su'dan ucuz deyimi tarihe karışacak, su ucuz değil ki daha ucuzu olsun

TÜM YORUMLARI OKU (25)