Dalgıç Profesör Sosyal Medyadan Paylaştı: 'Bunu Bilen Var mı?'

Antalya'da öğrencileriyle su altı dalışı yapan Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, deniz dibindeki bir şişeden çıkan ve saati andıran sembolle yazıların bulunduğu keçeyi, 'Bu nedir, bilen varsa yazsın' notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, öğrencileriyle Yavuz Özcan Parkı'ndaki Kadın Yarı açığında daldı. Prof. Dr. Gökoğlu, dalışta, bir poşetle özenle sarılmış şişeyi fark eden öğrencisinin yanına gitti. Şişenin kapağının açılmasıyla içinden çıkan keçeyi gören Prof. Dr. Gökoğlu, üzerinde saate benzer sembol ve yazıların bulunan keçeyi su altı kamerasıyla kaydetti.

Sosyal medya hesabından paylaştı

Görüntüleri, 'Bunu bilen var mı?' notuyla sosyal medya hesabında yayınlayan Prof. Dr. Gökoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'Biz, zaman zaman falez altlarına dalışlar yaparız. Dalışlarımızda çok ilginç şeyler görürüz. Bazen atılmış bir silah, mermi, muskalar, bisiklet, üzerinde dualar yazılı paralar, içindeki paraları alınmış cüzdanlar, banka kartları, kimlik kartları, takma dişler, cep telefonları, televizyon, müzik aletleri, poşetler içerisinde bilmediğimiz şeyler, bazen de aklınıza hiç gelmeyen şeyleri görürüz su altında. En çok karşılaştığımız şeylerden biri de üzerinde anahtarı bulunan ağzı açık atılmış asma kilitlerdir. Memlekette at yok ama nal da görüyoruz. Ne anlama geldiğini biliyoruz. Videoda gördüğünüz şey bir poşetle denize atılmış, içerisine özenle sarılmış bir şişe vardı. Sanki bir yağa da bulaştırılmış. Ben bu tür şeylere dokunmamaya çalışırım. Belki de çekindiğim için. Bir kız öğrencimiz bunu açtı. Videoda çukurun içindeki şişe, bahsi geçen şişedir. Şişe de özenle kapaklanmış. Üzerinde saate benzeyen resim ve bu yazılar nedir? Hangi dilde yazılmıştır? Bu büyü mü, bilen varsa altına yazsın.'

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
02.01.2022

Bunun adı Vegvísir. Özellikle iskandinav mitolojisinde sıkça geçer. Denizcilerin yönlerini kaybettiklerinde kullandıkları bir çeşit ilahi pusula. Bugün bu sembolü farklı ürünlerin üzerine basılmış şekilde bulabilirsiniz. Dövmesi de yaptırılır. Vikipedi: Eski denizcilerinin kötü havalarda ilahi yardım alarak yön bulabilmek için kullandığı, büyülü bir gücü olduğuna inanılan önemli bir semboldür. Fiziksel olarak yön bulmanın yanı sıra, bir kişinin hayatta yapacağı seçimler hakkında da doğru yolu görmek için kullanması mümkündür.

02.01.2022

Kelt simgeleri Hz Süleyman’ın sembollerinden biri

02.01.2022

girişimci arkadaşların tiktoktaki ig'daki büyü ritüel tezgahlarına benziyo babacım, çok takılma:) bu büyülü rünlerin bulunduğu keçeyi bir şişeye koyup denize salladığında hoşlandığın çocuk 15 dakika içinde mesaj atıyo diyip internetten 50 liraya aldığı zımbırtıyı genç bi kızımıza 500 liraya okutmuştur. başka ne olacak?

TÜM YORUMLARI OKU (11)