⛏️ Daire Kiralayıp Kazı Yapan Defineciler Yer Altı Şehri Buldu!

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde kiraladıkları 3 katlı binanın en alt katında kaçak kazı yapan define avcıları bir yer altı şehri buldu. 7 kişi gözaltına alınırken, bölge koruma altına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İscehisar ilçesi Çukur Mahallesi'nde bir evde kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Adrese giden ekipler, baskın yaptıkları evde büyük bir çukur ve kazı ekipmanları olduğunu gördü.

Baskında M.R.B., İ.A., M.A., E.A., O.Ö., R.A. ve H.Ş., isimli şahıslar gözaltına alındı. 3 metre genişliğinde açılan çukurdan içeri giren ekipler, tarihi tünelin içerisinde sütunlar, çuvalların arkasına gizlenmiş yazıt, heykel ve lahit olarak değerlendirilen tarihi objeler buldu.

Kazının yapıldığı daire polis tarafından mühürlenirken, giriş çıkışlara ise izin verilmiyor. Olayın ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü harekete geçerken, Müze Müdürlüğü ile arkeologlar kaçak kazı yapılan evde inceleme başlattı.

Şahısların evi 2 ay önce kiraladıkları ortaya çıktı

Kaçak kazı yapılan dairenin define avcıları tarafından yaklaşık 2 ay önce kiralandığı öğrenildi. Şahısları mahallede kimsenin tanımadığı, şüphelilerin kazı çalışmalarını ise dikkat çekmemek için özellikle gece yaptıkları öğrenildi. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kazı alanında kaydedilen görüntüler 👇

Bölgenin havadan görüntüleri 👇

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
24.06.2021

devlet bulamiyor millet buluyor ? devlet napıyor tahmin edin !? evet üstüne konuyor :D

24.06.2021

E üzerine ev, hatta apartman yapılmış? Hadi yapılırken altındakinden haberiniz yoktu, peki bu adamlar nasıl öğrendi o bölgede yeraltı şehri olduğunu??

24.06.2021

Sanki sahip çıkacaksınız

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ