Daha Önce Duymadığınız Tuhaf Gerekçelerle Bazı Ülkelerde Yasaklanan 17 Dünyaca Ünlü Film

1. 2001 tarihli haberler, Zoolander (IMDB 6.5)'ın Malezya'da yasaklandığını öne sürüyor.

Zoolander, dünyadaki komploların ve suikastlerin arkasında moda endüstrisi olduğunu anlatan bir filmidir. Bu filmde, bir modelin Başbakan'a suikast girişimi ile ilgili sahneler Malezya'da tartışmalara neden olmuştu.

2. Buzz Lightyear (IMDB 6.1) filmi 14 ülkede yasaklandı.

Film, Toy Story serisinden tanıdığımız Buzz Lightyear'ın oyuncak hali yerine insan halini anlatıyor. Yasaklanma sebebi ise aynı cinsiyetten iki kişinin öpüşmesiydi.

3. Marvel'in Eternals (IMDB 6.3) filmi de aynı kaderi paylaşıyor.

Film, insanlığın başlangından itibaren Dünya'yı koruyan ve yıldızların ötesinden gelen bir grup kahramanı konu alıyor.

4. İngiltere'de kendi Yönetmeni Stanley Kubrick'in isteği üzerine A Clockwork Orange (IMDB 8.3) yasaklıydı.

Film, bir suç çetesinin beyninin yıkanarak topluma kazandırılma metodu ve sonrasını anlatıyor. Her ne kadar yasağın, filmin şiddet içeren sahnelerinden kaynaklandığına dair yaygın bir inanç olsa da aslında Kubrick'e yönelik tehditlerden kaynaklanıyordu.

5. Birçoğumuz için çocukluğumuzun filmi olabilir, ancak ET (IMDB 7.9) filmi İskandinav ülkelerindeki çeşitli yaş grupları için yasaklanmıştı.

Film, Dünya'da unutulan bir uzaylının bir grup çocuk tarafından gezegenine geri gönderilme çabasını anlatıyor. Yasaklanma sebebi ise filmin bazı yaş grupları için ürkütücü olabileceğiydi.

6. West Side Story (IMDB 7.2) filmi de bazı ülkelerde yasaklanmıştı.

West Side Story, iki çete arasındaki rekabeti ve içlerinden iki gencin yasaklı aşkını konu alıyor. Yasaklanma kararınınsa sözde bir trans karakterin dahil edilmesinden kaynaklandığı iddia ediliyordu.

7. Şaşırtıcı gelebilir ama Reservoir Dogs (IMDB 8.3) filmi de daha öncesinde yasaklı filmlerdendi.

Film, ters giden bir soygunu ve aralarında bir köstebek bulunan grubu konu alıyor. Aşırı şiddet içeren sahneleri nedeniyle filmin Birleşik Krallık'ta video olarak yayınlanması yasaklanmıştı.

8. Teksas Katliamı (IMDB 7.4), birçok şiddet sahnesi nedeniyle birçok ülkede yasaklandı.

Film, uuşturucu satın almak amacıyla New Mexico'ya seyahate çıkan, yirmili yaşlarındaki bir grup genç ve bir katili konu alıyor.

9. Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı (IMDB 7.4) filmi de Çin'de yasaklanmıştı.

Film, hepimizin sevdiği Kaptan Jack Sparrrow'un, Uçan Hollandalı'nın kaptanı Davy Jones'a olan kan borcunu anlatıyor. Yasaklanma sebebi ise içerisinde hayaletler ve yamyamlık içermesi.

10. The Wolf of Wall Street (IMDB 8.2) filmi de birçok ülkede yasaklandı veya sansürlendi.

Film, Jordan Belfort'un hızlıca zengin olma yöntemini ve sınırları aşan yaşam tarzını anlatıyor. Bütün film cinsellik, küfür ve uyuşturucu sahneleri içeriyor.

11. Pixar'ın Onward (IMDB 7.4) filmi 2020'de gösterime girmesinin ardından yasaklandı.

Film, babalarını küçük yaşta kaybeden iki elf kardeşin, babaları ile zaman geçirmek için girdiği maceraları anlatıyor. Filmin lezbiyenlere gönderme yapan bir sahnesinden dolayı Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan'da yasaklandığı bildirildi.

12. Monty Python'un Brian'ın Hayatı (IMDB 8.0) filmi yayınlandıktan sonra bazı İngiliz sinemalarından yasaklandı.

Film, İsa'yla aynı gece doğan köylü bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Bazı yerel yetkililer, küfürlü sahneleri olduğu endişesi nedeniyle filmi yasakladı.

13. 50 Shades of Grey (IMDB 4.2) yayına sürüldüğünde Hindistan'da yasaklandı.

Film, Anastasia Steele'in genç girişimci Christian Grey ile olan ateşli ilişkisini ele alıyor. Doğal olarak yasağın hangi sahnelerden dolayı olduğunu tahmin edebilirsiniz.

14. Abominable (IMDB 7.0), 2019'da Vietnam'da yasaklandı.

Film, çatısında bulduğu efsanevi yaratık Yeti'yi evine geri götürmek için maceraya atılan Yi ve arkadaşlarını konu ediyor. Yasağın ise Çin'in Güney Çin Denizi üzerinde sahipliğini iddia eden bir haritayı gösteren bir sahneden kaynaklandığı bildirildi.

15. Çin'in, Winnie the Pooh uyarlaması Christopher Robin'i (IMDB 7.2) yasakladığı bildirildi.

Film, artık büyümüş olan Robin'in arkadaşları ile tekrar buluşmasını konu alıyor. Yasağın ise herhangi bir özel sahneden ziyade Başkan Xi'yi ayıyla karşılaştıran internet capslerinden kaynaklandığı bildirildi.

16. Korku filmi The Exorcist (IMDB 8.1), yayına sürüldükten sonra İngiltere'de ev kullanımı için satılmasına izin verilmedi.

Film, iki Katolik rahibin genç bir kızın bedenini ele geçiren cine karşı mücadelelerini anlatıyor. Yasaklanma sebebi ise dinle ilgili içerdiği sahnelerdi.

17. Güzel ve Çirkin (IMDB 7.1) Kuveyt'te yasaklanmıştı.

Film, kendisine yapılan büyü sonucunda korkunç bir yaratığa dönüşen bir prensin evine gelen bir kız ile olan aşkını anlatıyor. Raporlar, bunun bir karakterin eşcinsel olduğunu ima eden sahneyle ilgili olduğunu söyledi.

İlginizi çekebilir:

Duyunca "Bu Kadar da Olmaz" Dedirten Olaylarla Şanssızlığın Kitabını Yazan 18 Kişi
Şimdiye Kadar Duyduğunuz En Çılgın 15 Aldatma Hikayesi Okuyunca Kulaklarınızdan Duman Çıkmasına Sebep Olacak!
Hemcinslerinden Öğrendikleri Sırlarla Birlikte Hayata Karşı Bakış Açısını Değiştiren Kadınlar

Popüler İçerikler

Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
YORUMLAR

Keske ülkemizde de filmler incelenip sonra yayına koyulsa, bırakın lgbt yi ülkemizi karalayan Türklüğü aşağılayan ne film diziler var. Keske bunların önüne gecseler. Denk geldikçe cimere şikayet ediyorum fakat sadece dizinin o bölümü tr de yayından kaldırılıyor. Acınası...

22.11.2023

Ablacığım,adı üstünde film...İzleme .. Cimere,sahte diplomalı siyasetçileri, anayasayı hiçe sayan karı şikayet etsene

20.11.2023

Geceyarısı Ekspresi. 1985'te Türkiye'de yasaktı. Yurt dışında izlemiştim. O günün Türkiyesini gayet gerçekçi şekilde anlatmışlar. Zaten hikaye de gerçek.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ