Daha Önce Duymadığınız, Duyduysanız da Mutlaka Hatırlamanız Gereken 16 Mutfak Sırrı

Mutfakta yaptığımız çoğu şey bize doğru görünür çünkü o şekilde yapmaya alışmışızdır. Ancak mutfaktaki bu yanlış davranışlarımız, yiyeceklerimizin raf ömrünü uzatmamızı engelliyor veya en iyi lezzeti yakalayabilmeyi imkansızlaştırıyor. Mutfağı daha doğru kullanabilmeniz için mutfak sırlarını Bright Side' dan sizler için derledik.

1. Et ürünlerini buzdolabında çözdürün.

Et ürünlerini çözdürürken suya koymak yerine uygun bir kaba alıp buzdolabına koyun. 

Eti suda bırakmanız ya da özellikle sıcak suyun altında çözmeye çalışmanız, etin görünüşünü ve tadını bozar.

2. Patates püresi yapmak için blender kullanmayın.

Blender patates püresini daha ağdalı, yapışkan bir şekle sokar. Patates pürenizi daha lezzetli ve parlak bir hale getirebilecek basit püre ezicisini kullanmanız önerilir.

3. Sütü buzdolabının kapağında tutmayın.

Buzdolabı kapısı süt saklamak için mükemmel bir yer gibi görünüyor, ancak aslında biraz daha yüksek bir sıcaklığa sahip. Buzdolabı kapağının açılması, sıcaklık değişimlerine yol açarak sütün raf ömrünü kısaltır.

4. Makarnayı pişirirken karıştırın.

Kaynayan suyun içine makarnayı koymak bir sır değil fakat çoğu kişi makarnayı kaynar suya attığı ilk dakikadan itibaren yapışmaması için karıştırması gerektiğini bilmiyor.

5. Pişirme esnasında fırının kapağını açmayın.

Fırın kapağını açtığınızda, fırının sıcaklık derecesini düşürürsünüz. Bu yüzden de fırın içerisinde bulunan hamur kabarmadan çöker. Hamurunuzu kontrol etmek istiyorsanız, fırının içindeki ışığı açın. Fırın kapağını yalnızca her şey tamamen pişmeden birkaç dakika önce açabilirsiniz; hamurunuz zaten kabarmış olacaktır.

6. Ekmeğinizi buzdolabında saklayın.

Marketten almış olduğunuz paketli ekmek serin ve kuru bir yerde, yani buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabındaki diğer kokuların ekmeğe sinmemesi için iyi paketlendiğinden emin olun. Ekmeğinizi çıtır çıtır yemek istiyorsanız ekmek dolabında saklamanız yeterli olacaktır. Ekmeği buzdolabında saklamak raf ömrünü uzatacaktır.

7. Daha fazla tuz ilave etmek yerine sirke kullanın.

Daha fazla limon suyu, elma ve üzüm sirkesiyle daha tuzlu bir tat elde edebilirsiniz. Yiyeceklerinize fazla tuz atmak yerine bu ürünleri deneyin.

8. Yumurtanızı mikrodalgada pişirin.

Yumurta pişirmek kolaydır ama mikrodalgada pişirmek işinizi çok daha basitleştirebilir. Yumurtayı mikrodalga fırına dayanıklı bir kaba kırdıktan sonra yumurta sarısına küçük bir bıçak veya bir iğne ile ufak bir delik açın. Mikrodalga fırınınızı 45 saniyeye ayarlayın.

9. Yumurta akını oda sıcaklığında kullanın.

Mükemmel kıvamda bir krema yapmak için yumurta akınızı oda sıcaklığında kullanın, bu şekilde daha iyi çırpılabilecek. Yumurta akını sarısından iyice ayırmış olmak da önemli bir unsur.

10. Pizza hamurunu üst malzemelerini koymadan önce 2-3 dakika pişirin.

Eğer evde pizza pişiriyor ve çıtır çıtır bir pizza hamuru elde etmek istiyorsanız, önceden bazı adımları uygulamanız gerekir. 

1. adım: Üzerine herhangi bir malzeme koymadan önce hamuru 2-3 dakika fırına koyun. Bu tabanı nemden (örneğin domateslerden) koruyacaktır.

2. adım: Hamuru ısınmış tepside malzemelerle süslemeye başlayın.

11. Birkaç farklı kesme tahtası kullanın.

Mutfağınızda en az iki tane kesme tahtası olmalıdır: Biri et ve balık; diğeri pişirmeyi gerektirmeyen gıdalar için. Çiğ et sadece pişirme sırasında öldürülen tehlikeli bakteri içerebileceğinden, kontaminasyonu önlemek gerekir. Bu durumu önlemek için farklı renkte veya boyutta kesme tahtaları kullanabilirsiniz.

12. Farklı amaçlar için uygun bıçaklar alın.

Her mutfakta birkaç bıçak bulunması gerekir. Bıçak için en iyi sayı dörttür: şefin bıçağı, klasik bir bıçak, sebze için bıçak ve ekmek için bir bıçak.

13. Her yemeği kendine uygun bir tavada pişirin.

Her yemek kendine uyun bir tavada pişmeyi hak eder. Örneğin krep en iyi şekilde, alçak kenarlı ve ince tabanlı ya da klasik dökme bir tavada yapılır. Buna rağmen et en iyi, yüksek kenarlı ve kalın tabanlı olan bir tavada pişer.

14. Kavanozların üst kısmında biraz boş alan bırakın.

Yiyecekleri korumak gerçekten çok zorlu bir iştir. Yiyeceğin üst kısmı ile kavanoz kapağı arasında bırakacağınız uygun boşluk, konservenizin gerekli miktarda şişebilmesini sağlayacak; bu da onların raf ömrünü uzatabilecek.

15. Ürünler mutlaka tarifine göre pişirilmeli.

Pişirme işlemi kesinlikle tarifine göre yapılmalıdır, aksi takdirde pastalarınız, çörekleriniz veya kurabiyeleriniz çöpe gidebilir. Çok fazla un, aşırı sıcak tereyağı, yanlış fırın sıcaklığı; hepsi yiyeceklerinizin görünüşünü ve tadını etkileyecektir.

16. Hangi sebzelerin buzdolabında saklanmaması gerektiğini not edin.

Çoğu kişi meyve ve sebzeleri buzdolabında, daha uzun süre taze kalmaları için saklıyor. Fakat bu en çok yapılan hatalardan biridir. Patates, domates, muz ve elma oda sıcaklığında saklanmalıdır. Patates düşük sıcaklıkta saklandığında tatlılaşıyor ve diğer ürünlerin saldığı etilenden dolayı daha hızlı çürüyor.

Bu konuda daha ayrıntılı anlatım için bu içeriğimize göz atabilirsiniz.

Yiyecekleri Daha Uzun Süre Taze Tutmak İçin Yapılması Gereken 15 Saklama Önerisi

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
YORUMLAR
17.07.2017

VAKTİMİ GERİ İSTİYORUM

18.07.2017

Her defasında yumurtanızı mikrodalgada pişirin ve kansere merhaba diyin. Mikrodalga zaten aşırı radyasyon yayan bi aletken ve o çalışırken aynı oda içerisinde durmamamız gerektiği söylenirken en basit iş olan yumurtayı bile sağlığımız için mikrodalgaya koymayalım lütfen.

18.07.2017

Bunlar sirr mi?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ