Daha Lezzetli Sofralar Kurmak Adına 13 Pişirme Tekniği

1. Evden içeri girer girmez hissedilen koku.

Yağ ve su kullanmadan kuru gıdaları kavurup muhafaza etmeyi denediniz mi hiç? Hem uzun süre dayanmalarını sağlarsınız kelebeklenmezler, hem de güzel bir lezzet elde edersiniz, isterseniz kavurduktan hemen sonra servis yapar, misafirlerinizi kuru yemişçiden almış havasına sokarsınız.

2. Dibine tutmuş gibi, şakacıktan.

Balık ya da tavuk pişirirken tereyağ ve tuzla hafif yakabilirsiniz,  tadını değiştirmeden, özellikle balıklarda müthiş bir görsel yakalarsınız.

3. Izgara numarası yapan pişirme tekniği diyelim biz buna.

İlk olarak, doğrudan yanık izleri için ızgara yüzeyine yerleştiriniz, etkili bir şekilde iki tarafını pişirmeden önce saç tavada güzelce pişirin, daha sonra ızgara izleri olması için ızgaraya yerleştirin, bu yöntemi özellikle içi dondurulmuş gıdalarda kullanırsanız daha lezzetli olurlar.

4. Esmerlik her zaman iyidir.

Ete, tavuğa yada balığa kahverengi bir kabuk görüntüsü vermek için kullanılır. Esmerlik elde etmek için bir kızartma tavasında hızlıca yapışmadan orta yüksek sıcaklıkta ısıtılır.

5. Karamelize görüntü ile içerideki lezzet birleşince.

Marine olmuş etin dışını kavuran ateş, iç kısmındaki mucizevi tadı asla kaçırmaz, yüksek ateşte çok hızlı pişen etin lezzetine doyum olmaz, çünkü suyunu kaybetmemiştir. Dışı kurumuş gibi ve içi sulu et  için savaşan damak tadı...

6. Fırın kavurma.

Sıcak hava et etrafında dolaşır, her tarafı eşit şekilde pişirir. Yavaş kavurma, nem tutma ve daha fazla etten nemalanmak için en iyi yöntemdir. Diğer taraftan yüksek sıcaklıkla kavurma ve etin dışının da kahverengileşmiş olması her şeye aynı anda sahip olmamızı sağlar, yupppiii işte biz buna fırın lezzeti diyoruz;)

7. Dumanla gelen lezzet.

En lezzetlisinin koyun gübresi ile yapıldığını biliyor muydunuz ? Etten aldığınız o duman tadını veren lezzetin sırrı işte bu...

8. Geldik en havalı olana, taş üzerinden gelen tatlar...

Yağsız sağlıklı ızgara yöntemi, buyurun buradan alın...Taşın sıcaklığı önemli, 250 derece civarında muhafaza edilecek şekilde...

9. Anam babam misali kaynatmak en güvenlisi.

Su, süt deneyebileceğiniz bir çok sıvı var aslında. Kaynatarak yemek pişirme en güvenli ve basit bir yöntemdir. Eti daha sindirilebilir yapar ve nefis aromalı sebzeler çıkartırsınız. Havuç ve kabak gibi sebzelerdeki emilimi dört  katına ulaştırarak sebzelerin sütünden yağından faydalanırsınız. Misal havuçtaki beta karoten tayfayı olduğu gibi kaparsınız, kaynamaya en uygun olan bu iki sebzeden sonuna kadar faydalanın.

10. Pişirince düdük çalan tencere; halk arasında düdüklü tencere;)

Evet çocukluğumdan beri korktuğum bir alet bu, ama  maksimum on beş dakikada hazır her şey. Buharlı ya da kazan yemeği şeklinde istediğiniz yemeği yapabilirsiniz, mucizevi değil mi düdüklü tencere icadıyla tüm kadınlar mutlu...

11. Kızartma yöntemi, hayır canım vıcık vıcık yağ ile değil ...

Genellikle ekmek yapımında kullanılan kızartma, bayat ekmeklerde daha iyi tadı yakalamak için kullanılan yaygın bir yöntemdir.

12. Hımmm en sağlıklı olan...

Pişirme süresi su kaynadıktan sonra iki dakikayı geçmeyecek gıdalarda kullanılması gereken bir teknik, sadece haşlamak yeterli; karnabahar, brokoli, kuşkonmaz gibi sebzeleri kesinlikle bu yolla pişirmelisiniz.

13. A-haaa baba mangal...

En sevilen sanırım, ama kullanılan maddeye göre en tehlikeli olan kömür, gaz gazete kağıdı, evet gazete kağıdı uzak durun... En sağlıklı olan ise odun ile yakılan mangal, yanması ve sönmesi çabuk oluyor, ama zararı az.

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayeti Davasında Karar Verildi!
Yeni Akit Vatandaşla Dalga Geçmeye Devam Ediyor: Ekmek Zammını Duyurdukları Habere Tepki Yağıyor
Aydilge'den ''Hayalim Cinsellik Yaşarken Ölmek'' Diyen Bennu Gerede'ye Tepki Dolu Yanıt!