Daha Küçük Yaşlarda Topluma Kafa Tutup Feminist Bilinci Kazanan 15 Kadının Anlattıkları Sizlere Hiç Yabancı Gelmeyecek

İyi ki boyun eğmemişler!

1. Birçok kadının aslında küçük yaşlarda farkında olmadan feminist bilincini kazandıkları tabii bunu büyüdüklerinde anladıkları bazı anlar vardır. Twitter'dan "ladychamallow" isimli kullanıcı da takipçilerine bu anları sordu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

15.

@hayattayiim

Ben de böyle bir anımı anlatayım sizlere. 8. sınıftayken annem, teyzem ve ben balkonda oturuyorduk. Benden 6-7 yaş küçük erkek kuzenlerim balkona geldiklerinde teyzem aniden bana bağırarak sandalyeden kalkıp yer vermemi söylemişti. Çok sinirlenmiş, ben de teyzeme bağırmıştım ve kalkmamıştım.

Erkek oldukları için benden 6-7 yaş küçük çocuklara yer vermemi beklemişti resmen. O an yaşadığım siniri kolay kolay yaşamamışımdır. Tabii o zaman bunu feminist bilinç diye nitelendirmemiştim tabii. Şimdi geriye dönüp baktığımda anlıyorum. İyi ki de kalkmamışım o sandalyeden. 

Sizin böyle anlarınız var mı? Yorumlarda konuşalım!

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
04.05.2020

"Ev işi kadının işidir" diyen erkek kadına muhtaçtır. Tek başına yaşayamaz. Yiyecek yemek yapamaz, pislik içinde yaşar. Haliyle de "ev işi kadın işidir" diyen erkek asalaktır, parazittir. Evlendiği kadına yardım etmiyorsa o kadına değer vermiyordur. Mutluluğunu umursamıyordur. Haliyle o erkek bencildir. Bunlara ek erkek üstünlüğünü destekleyen kadın cahildir, zavallıdır.

05.05.2020

Harika giydirme olmuş zevkle okudum

04.05.2020

Ev işleri müşterektir. Ev işleri müşterektir. Ev işleri müşterektir. Ev işleri müşterektir. Ev işleri müşterektir. Ev işleri müşterektir. Ev işleri müşterektir. Ev işleri müşterektir. Ev işleri müşterektir. Bunu inkar eden bir insanın su damlası kadar vicdanı yoktur ve adalete inanmamaktadır.

04.05.2020

Memlekette 40 kişiye sülalenin kadınları yemek yapıyır erkekler paşalar gibi oturup sıcak sıcak her yemeği yiyor sonra kadınlar daha kendi yemek yemeden hani çay nerde diye heriflerin isteklerinden tek lokma koyamadan kalmaları masayı da sonunda 14 yaşını geçen kızların toplayıp temizlemesi. Bu her sene gördüğüm sahne artık midemi bulandırıyor kaynar sulu çaydanlığı kafalarına geçirmek istiyorum

TÜM YORUMLARI OKU (72)