Daha Kaliteli Bir Yaşam Adına Kendine Ek Bütçe Sağlamak İçin Yapabileceğin Şeyler

Daha kaliteli bir yaşam adına kendine ek bütçe sağlamak için yapabileceklerini listeledik. İyi okumalar!

Büyük harcamalar yapmadan önce bir daha düşün!

Pahalı bir hizmeti ya da ürünü satın almayı düşündüğünde, bu kararı almak için kendine bir hafta kadar süre ver. Bu harcamanın bütçeni nasıl etkilediğini, gündelik hayatına nasıl bir katkı sağlayabileceğini, gireceğin masrafa gerçekten değip değmediğini sorgulamaya çalış. Bir haftanın sonunda bu alışverişi yapmak istediğini unutman, bu konuda bir işarettir.

Kazandığından fazlasını harcama.

Böyle söyleyince kolay geldiğini biliyoruz. Ancak eksilerin artıları geçmesi, bir noktadan sonra çıkması imkansız bir döngüye dönüşebiliyor. Bu yüzden özellikle büyük çaplı harcamaların üzerinde uzun uzadıya düşünmen ve kararından emin olman tavsiye edilir.

Kart limitlerini kontrol et.

Yüksek limitli kredi kartları kullanıyorsan harcamalarını kontrol etmen zorlaşabilir. Tek seferde karşılayabileceğin bir rakamı limit olarak belirlersen birikim yapman kolaylaşacaktır.

Yemeklerini planla!

Para biriktirmenin en kolay yollarından biri, markete giderken bir alışveriş listesi hazırlamak ve özellikle gıda alışverişlerini iyi planlamak. Hafta boyunca ihtiyaç duyacağın yiyecekleri önceden belirlersen gereksiz harcamalar da yapmamış olursun.

Kazancını göz önüne al.

Hepimiz kazandığımız parayı hak etmek için çok çalışıyoruz. Harcama yaparken bunu göz önüne almaya çalışırsan, örneğin bir saat çalışman karşılığında kazandığın parayı düşünerek alışveriş yaparsan, bu bilincin fark yaratacağını göreceksin.

Harcamalarını kaydet.

Para biriktirmenin ilk adımlarından biri, yapılan harcamaların farkına varmak. Ne kadar harcadığını detaylarıyla bilmen, gerçekten ihtiyaç duyup duymadığını bilmediğin ürünlere ne kadar para harcadığını görmen sonraki alışverişlerinde daha bilinçli davranmanı sağlayacaktır.

Bir amaç belirle.

Para biriktirmenin en iyi yollarından biri de bir amaç belirlemektir. Satın almak istediğin bir ürün ya da hizmet seçerek ne kadar paraya ihtiyacın olduğunu belirle ve harcamalarını buna dikkat ederek yapmaya çalış.

Önceliklerini belirle.

Hangi harcamaları daha önce yapman gerekiyor? Hangileri için biraz daha vaktin var? Hangileri için şimdiden para biriktirmeye başlamalısın? Bunlara karar ver ve uzun vadeli planlar yap. Harcamalarını bir öncelik sırasına koyarsan paranı nasıl yöneteceğin konusunda daha iyi bir fikrin oluşabilir.

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Çakarlı Araçla Geldiği Etkinlikte Şeriatı Savundu: Skandal Sözlere Tepki Yağdı!
Wanda Nara ile Yasak Aşk Yaşadığı Öne Sürülen Keita Balde Sivasspor'dan Gönderildi
İstanbul Boğazı'nın En Pahalı Yalısında Fiyat Güncellemesi: Değeri Tam 120 Milyon Euro