Daha Güçlü Kaslara Sahip Olmak İsteyenler İçin Yüksek Proteinli Besinleri Söylüyoruz!

Düzenli olarak egzersiz yapıyorsanız proteinin kaslarınız için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Peki, protein alımımızı en üst düzeye çıkarmak için hangi yiyecekleri yemeliyiz? Kas yapmanıza yardımcı olacak 15 yüksek proteinli gıdayı sizler için derledik.

1. Tavuk ve hindi

Kaliteli bir protein kaynağı istiyorsanız tavuk ve hindi listenizin başında olmalı. 100 gramlık bir tavuk göğsünde yaklaşık 30 gram protein ve 165 kalori var. Proteini çok yüksek ama kalorisi düşük olan tavuk göğsü, beslenme rutininize eklemeniz için ideal.

Hindi, çok yağsız ve protein açısından zengin bir besindir. Ayrıca selenyum, çinko, B12 ve B6 vitaminleri gibi çeşitli mikro besinler içerir. 100 gramlık hindi göğsünde yaklaşık 29 gram protein var.

2. Balık

Balıkta hem protein hem de amino asit yüksek miktarda bulunduğundan, kaliteli protein içeren et seçenekleri arasında. Balık ayrıca iyot, selenyum, B12 vitamini ve omega yağ asitleri gibi genel sağlık için gerekli olan besinler açısından da zengin. Somon ve ton balığı iki iyi seçenektir. Somon 100 gramda yaklaşık 20 gram, ton balığı yaklaşık 28 gram protein içerir.

3. Yağsız dana eti

Fileto gibi yağsız dana eti seçeneklerini tercih etmeye çalışın.100 gramlık dana eti yaklaşık 26 gram protein içerir. Ayrıca, dana etinde vücudumuzun ihtiyacı olan çinko ve demir de var.

4. Yumurta

Çok yönlü yiyeceklerden biri yumurtadır. Yumurta, mükemmel bir protein kaynağı olmasının yanı sıra, D vitamini, demir, folat, sağlıklı yağlar Omega-3 yağ asitleri gibi birçok vitamine sahiptir. Bir büyük yumurta yaklaşık 6 gram protein içerir.

5. Süt

Günlük süt çok yüksek kaliteli protein içerir. Peynir altı suyu proteini, kas yapmak için dünyanın en popüler takviyesi olan sütten üretilir. Süt ürünleri kalsiyum, fosfor ve B2 vitamini gibi temel besinlerle doludur.

6. Yoğurt

100 gramlık yoğurt, yaklaşık 10 gram protein içerir. Yoğurt, ayrıca kalsiyum, B12 vitamini, A vitamini, selenyum ve çinko gibi besinler açısından zengindir. Böğürtlen veya diğer yaz meyvelerini yoğurdunuza ekleyebilirsiniz.

7. Protein tozu

Protein tozları, birçok vücut geliştiricisi ve sporcu tarafından toplam protein tüketimini desteklemek için yaygın olarak kullanılır. Toplam protein içeriği %80'in üzerinde olan ürünler tercih edilmelidir. 30-40 gramlık protein tozu 20-35 gram yüksek kaliteli protein içerir. Hızlı emildiğinden antrenman sonrası için idealdir.

8. Protein bar

Genellikle peynir altı suyu proteininden, süt proteininden veya bitki proteinlerinin bir kombinasyonundan yapılan protein çubukları, düşük kalorili harika bir atıştırmalıktır. Ortalama bir protein barı 60 gramdır ve 20 gram proteine sahiptir.

9. Süzme peynir

Sütte iki temel protein türü vardır, peynir altı suyu proteini ve kazein proteini. Kazein proteini süzme peynirde bol miktarda bulunur. Yavaş sindirilen bir proteindir ve mükemmel bir gece atıştırması yiyeceğidir. 100 gram süzme peynirde yaklaşık 11 gram protein vardır.

10. Baklagiller

Baklagiller çözünür lif ve antioksidan açısından zengindir. Mercimek ve nohut gibi baklagilleri tüketmek kalp hastalığı ve kanser riskini bile azaltabilir. Baklagiller 100 gramlık porsiyon başına yaklaşık 10-15 gram protein ve 10 gram lif içerir.

11. Fasulye

Fasulyelerin tüm çeşitleri 100 gram porsiyon başına yaklaşık 10-20 gram protein ve 10 gram lif içerir. Fasulyedeki karbonhidrat oranı yüksektir, bu da fasulyeyi harika bir enerji kaynağı yapar. Ancak kalorisi  yüksek olduğundan dikkatli tüketilmelidir.

12. Bezelye

Yüksek proteinli bir yiyecek listesinde muhtemelen adını görmeyi beklemiyordunuz. Sebzeler söz konusu olduğunda, bezelye protein için en iyi seçeneklerden biri. 100 gram bezelyede yaklaşık 5 gram protein var.

13. Kuruyemiş

Kuruyemişler, kolay tüketilen atıştırmalıklardır. Baklagillere benzer şekilde, birçok kuruyemiş bol miktarda protein içerir. Örneğin, 100 gram kuruyemişte yaklaşık 10-20 gram protein bulunur.

  • Badem (21g)

  • Antep fıstığı (20g)

  • Kaju (18g)

  • Yer fıstığı (25g)

14. Tofu

Tofu, yüksek protein içeriği nedeniyle vejetaryenler ve veganların yaygın olarak tükettiği bir protein kaynağıdır. Tofu, yüksek kaliteli protein içerir. Tofudaki protein miktarı, türüne bağlı olarak 100 gramlık porsiyon başına 5 gram ile 15 gram arasında değişmekte.

15. Yulaf

Uzun süreli enerji için yavaş sindirilen yulaf harika bir seçenektir. Meyve, kuruyemiş veya yoğurt ekleyerek, sağlıklı bir kahvaltı yapabilir veya egzersiz öncesi tüketebilirsiniz. Yulaf tam tahıllı besinlerdendir. Antioksidanlar ve lif bakımından zengindir. Aynı zamanda 100 gramlık porsiyon başına yaklaşık 17 gram ile iyi bir protein kaynağıdır. Yulafın kalorisi yüksek olduğundan, porsiyon boyutlarına dikkat edilmelidir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yapılan Son Araştırmalar Günlük Kahve Tüketiminin Uzun Vadede Sağlığımıza İyi Geldiğini Söylüyor!
Kilo Verme Maceranızda Sizleri Varış Noktasına Daha Hızlı Ulaştıracak Altın Tavsiyeler
Kadın ve Erkeklerin Spor Yapma Saatine Göre Farklı Oranda Yağ Yaktığını Biliyor muydunuz?

Popüler İçerikler

Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
YORUMLAR
19.06.2022

İçerikte bahsi geçen gıdalar arasından sadece yumurtaya ek bütçe çıkarabiliyorum. O da 30luk koli değil. Makarna çeşitleriyle nasıl kas yapılacağı hakkında bir içerik varsa onu paylaşın please. En azından yiyemesek bile dokunabileceğimiz baklavalarımız olur. Biz fukaraların naçiz bedenleri adonis ve abs sahibi olmasın mı?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ