D Vitamini Eksikliğinin Göz Ardı Edilmemesi Gereken 12 Belirtisini Söylüyoruz!

D vitamini, hastalıkları önlemek, kemik yapınızı korumak ve dengeli bir ruh sağlığı için oldukça önemli. D vitamini eksikliği çeşitli rahatsızlıklara neden olabiliyor. Dikkat etmeniz gereken vitamin eksikliği belirtilerini listeledik. Buyurun...👇

1. Sık sık hastalanmak

Kolayca hastalandığınızı düşünüyorsanız D vitamini eksikliğiniz olabilir. D vitamini bağışıklık sisteminizi destekler ve vücudunuzun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur.

2. Kemik ve eklem ağrısı

D vitamini kemik kaybını önler. Vücudumuzda yeterli miktarda D vitamini olmadığında, kemik kütlemizde artış gözlemlenemez. Sık sık eklem ağrısı yaşıyorsanız, vitamin eksikliğiniz olabilir.

3. Kas güçsüzlüğü

D vitamini kaslarımız ve kemiklerimiz için oldukça önemli. D vitamini eksikliğiniz varsa, kendinizi zayıf veya gücünüzü kaybediyormuş gibi hissedebilirsiniz. Geçmişte zorluk yaşamadan yaptığınız hareketleri yapamayabilirsiniz.

4. Depresyon

2019'da yapılan bir incelemede, düşük D vitamini seviyelerinin kişilerde depresyona neden olabileceği sonucuna varıldı. D vitamininin güçlü bir anti-inflamatuar etkisi olduğundan, bilim insanları depresyonu olan kişilerde D vitaminin olumlu etkisi olabileceğini buldu.

5. Düşük enerji

D vitamini, ruh halimize iyi gelir. İltihabı azaltır ve vücudumuzu güçlendirir. Vücudunuzda yeterli D vitamini yoksa kendinizi sürekli yorgun hissedersiniz.

6. Saç dökülmesi

Geçmişteki araştırmalar, 70 yaş üstü kadınların %55'inin saç dökülmesinin D vitamini eksikliğinden kaynaklandığını buldu.

7. Diş şekli bozuklukları

Çocuklar gelişme dönemindeyken, D vitaminine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyar. D vitamini, dişlerin düzgün bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.

8. Kardiyovasküler sorunlar

2013 yılında yapılan bir araştırma, D vitamini seviyeleri ile kardiyovasküler hastalık riski arasında bağlantı buldu. Kalp sorunlarınız veya başka eksiklik belirtileriniz varsa, vitamin değerlerinizi kontrol ettirmelisiniz.

9. Yaraların yavaş iyileşmesi

Bağışıklık sistemimiz yaralarımızın kendi kendine iyileşmesinden sorumludur.  Vücudumuzdaki D vitamini seviyesi düştüğünde iyileşme süresi uzar. Kırık uzuvlar daha yavaş iyileşebilir, kesikler enfeksiyon kapabilir. Diğer yaralar olması gerekenden çok daha yavaş iyileşir.

10. Kırıklar

Eğer sık sık ve çok kolay bir şekilde vücudunuzda kırılmalar oluyorsa, bu büyük ihtimalle D vitamini eksikliğinizden kaynaklanmaktadır.

11. Kas yorgunluğu

Kas dayanıklılığı önemlidir. Engelleri aşmamıza, egzersiz yapmamıza veya verimli bir gün geçirmemize yardımcı olur. Kaslarınızın eskisinden daha kolay yorulduğunu fark ederseniz, D vitamini eksikliğiniz olmadığından emin olmak için test yaptırmalısınız.

12. Erektil disfonksiyon

Çalışmalar, erektil disfonksiyon yaşayan erkeklerin, D vitamini düzeylerinin, yaşamayanlara göre daha düşük olduğunu buldu. D vitamini takviyesi, işlev bozukluğunu %100 çözemeyecek olsa da, denenebilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Daha Sağlıklı Dişlere Sahip Olabilmek İçin Yapabileceğiniz Daha Önce Farkında Olmadığınız 9 Diş Bakımı İpucu
Bağırsaklarından Şikayetçi Olanların Muhakkak Tüketmesi Gereken Sağlıklı 15 Besin
Şimdi Yavaşça O Tatlı Kaşığını Elinizden Bırakın: Şeker Yemenin İnsan Vücuduna Olan Zararları

Popüler İçerikler

Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!