Elde edilen sonuçlar, parti farkı gözetmeksizin, büyükten küçüğe doğru sıralanır. Milletvekillikleri bu sıralamaya göre partilere tahsis edilir. Bir siyasi parti ilk milletvekilini çıkardığında toplam oyları ikiye, ikinci milletvekili çıkardığında toplam oyları üçe, üç milletvekili çıkardığında toplam oyları dörde, dört milletvekili çıkardığında toplam oyları beşe bölünür ve tekrar hesaplamaya katılır. Sistem bu şekilde sürer.
Örnek vermek gerekirse;
Toplamda 7 milletvekili çıkarılacak bir seçimde X Partisi 60.000, Y Partisi 25.000 ve Z Partisi 14.000 oy aldığını düşünelim. D'Hondt sistemine göre X Partisi 1. olduğu için 1 tane milletvekili kazanır. Daha sonra X partisinin oyu 2'ye bölünür. Elde edilen sonuç (30.000) hala Y partisinin oy toplamından (25.000) daha çoktur. Bu sefer X Partisinin oyu 3'e bölünür.
Elde edilen sonuç (20.000) Y partisinin oyundan daha düşüktür. Bu durumda Y partisine bir milletvekili verilir. Daha sonra Y Partisinin oyları 2'ye bölünür.
Kalan oylar arasında en yüksek sayı X'e ait olduğu için X partisi bir milletvekili daha kazanır. Daha sonra X'in oyu 4'e bölünür. Bu sonuçta da X'ya bir milletvekili daha verilerek bu kez X'in oyları 5'e bölünür. Bu işlem sonucunda ise Z'ye bir milletvekili verilir, Z'nin oyları bölünür ve elde edilen işlem sonucunda Y'ye bir tane milletvekilliği verilir.
Sonuç olarak bu bölgede X Partisi 4, Y Partici 2, Z Partisi ise 1 milletvekili çıkarmış olur.