Cüzdanlar Arası Kripto Para Transferinde Hızlı Olması ve Düşük Komisyon Ücretleriyle Dikkat Çeken 10 Borsa

Ufak ufak da olsa borsayı güçlendiren komisyonlar fazla dikkatimizi çekmeseler de zamanla ciddi rakamları bulabiliyorlar. İlk olarak neredeyse çoğu kripto para borsasında hacme göre uygulanan bir komisyon ve ücretlendirme sistemi uygulanıyor. Yani ödediğiniz komisyon sizin son 30 günde ne kadar miktarda alış ve satış işlemi gerçekleştirdiğinize bağlı olarak değişiyor. Ayrıca piyasada alıcı mı yoksa piyasa yapıcı mı olduğunuz da komisyonun miktarını değiştirebiliyor. Daha uygun fiyatlarda işlem yapabilmeniz için en az komisyon alan borsaları derledik. 

“Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.”

1. OKEx

En güvenilir borsaların arasında gösterilen OKEx, aynı zamanda kendine has komisyon sistemi ile de tanınıyor. Yapılan işlemlere göre farklı miktarlarda komisyon oranları alan bir borsadır. Vadeli işlemlerde alım ve satım, takas ticareti, spot ticaret işlemlerinde alınan komisyonlar farklılık göstermektedir. Piyasalara göre LVL 1 ile LVL 5 arasında farklı ticaret ücret seviyelerinde komisyon ücreti talep eden bir borsa. Özellikle son zamanlarda popülerliği artan borsa oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca OKEx'i diğer borsalardan ayıran en önemli özelliklerden biri de hacklenmeyen tek kripto borsası oluşu.

Üstelik OKEx'te 13 Haziran 13:00 (TSİ) tarihine kadar; ilk vadeli işlem pozisyonlarını veya perpetual (sürekli) pozisyonlarını açan mevcut ve yeni kullanıcılar 'SIFIR KOMİSYON' kampanyasından yararlanabiliyor.

2. Binance

Binance en büyük, güvenilir ve popüler borsalardan biri. Binance'da son 30 günde 50 Bitcoin’den az işlem yapan hacim grubunda hem piyasa alıcı hem piyasa yapıcı için TL işlemlerde yüzde 0,1 komisyon uygularken, Binance’ın kendi kripto parası BNB ile yapılan işlemlerde komisyonu yüzde 0,075’e düşürüyor. Binance, aylık 150.000 Bitcoin’den fazla işlem yapan piyasa yapıcıları içinse yüzde 0,02 komisyon uygularken piyasa alıcıları için yüzde 0,04 komisyon uyguluyor.

3. KuCoin

Eylül 2020'de 200 milyon dolarlık hack saldırısına uğrayan borsa traderlar için uygun komisyon imkanları ile yaralarını sarmaya çalışıyor. KuCoin de LVL 0 ile LVL 12 arasında ticaret ücret seviyeleri bulunmaktadır ve her seviye için ücretler belirlidir. Yapıcı/alıcı listesinde %01 ile %0.025 seviyeleri arasında komisyon kesintileri yapılmaktadır.

4. Gate.io

Fon şifresi sistemiyle kullanıcılarına güven aşılayan borsaya para yatırmak ücretsiz. İlk basamakta tüm işlem çiftleri için alım satımdan alınan komisyon yüzde 0.2 düzeyindeyken 30 günlük işlem hacmi ve tutulan Gate Token (GT) miktarına göre bu oran yüzde 0.055’e kadar gerileyebiliyor. Yani işlem yaptıkça ödediğiniz komisyonda düşmekte.

5. Poloniex

Silver ve gold olmak üzere iki farklı işlem hacmi desteği ile yatırımcılara hizmet vermekte. Bundan dolayı diğer kripto para borsalarına göre daha düşük komisyon ücretleri alan bir borsa Poloniex. Vadeli işlemler ücretlerinde yapıcı için %0.02 ve alıcı için de %0.07 oranında komisyon ücreti uygulamakta.

6. FTX

Listede bulunan borsalar arasında en düşük komisyon oranlarından birine sahip borsa da FTX. Platform işlemler için yapıcı tarafında % 0.02 komisyon talep ederken piyasa alıcı işlemler için % 0.07 komisyon talep etmekte.

7. Kraken

ABD merkezli bir kripto para borsasıdır. Karışık bir arayüzü olduğundan dolayı çekinilen bir borsadır. Ancak en az komisyon alan Bitcoin borsaları arasında yer aldığı için kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Alıcı emirleri için %0.26, yapıcı emirleri için ise %0.16 oranında komisyon ücreti alınmakta. Son 30 günlük işlem hacmi doğrultusunda komisyon oranlarında indirim yapabilme gibi bir opsiyona sahiptir.

8. Huobi Global

Binance borsasından sonra en yüksek hacme sahip olan borsa, kimlik doğrulamasını tamamlayan tüm kullanıcılara temel oranda %0,099 ile işlem yaparken, Huobi platformunun kripto para birimi olan Huobi Token ile ödeme yaptıklarında %0,07'lik komisyon oranından faydalanabiliyorlar. Kullanışlı ve uygun komisyonlarıyla dikkat çeken borsa Binance'ın tahtını sallamakta.

9. Bittrex

Komisyon sistemi tek düz olan borsada tüm işlemlerde %0.2 komisyon ücreti alıyor. Örneğin bir kullanıcı 10.000 USD ile bir Bitcoin alırsa bu yaklaşık olarak 20 USD komisyon alacakları anlamına gelir.

10. Icrypex

Nispeten yeni sayılabilecek Türk kripto borsası, 2018 yılında Gökalp İçer tarafından kurulmuştur. Icrypex diğerlerinden farklı olarak hacme dayalı bir ücretlendirme sistemi kullanmıyor. Kurum piyasa yapıcı için yüzde 0,0025 komisyon uygularken piyasa alıcı içinse yüzde 0,0035 komisyon uyguluyor.

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKEx ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKEx, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar! 

OKEx ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
09.06.2021

heeppppsine üyeyim ama hala zengin olamadım birinde cıkanı yakalayana kadar öbürü kaçıyor yada birinden diğerine geçince cıktığım 30 40 a katlanıyor şaka gibi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ