Cüneyt Çakır'dan Görülmemiş Kırmızı Kart

Euro 2016 elemelerindeki kritik Kuzey İrlanda-Macaristan maçını yöneten hakem Cüneyt Çakır, belki de tarihte ilk kez görülen bir tarzda kırmızı kart çıkardı.

Karşılaşmanın 81. dakikasında topun olmadığı bir bölgede sert bir hareket yapan Chris Baird, devam eden pozisyonda bu kez başka bir rakibini arkadan kayarak yere indirdi.

Türk hakem Cüneyt Çakır ise, saniyeler içinde gelişen fauller için Kuzey İrlandalı futbolcuya ayrı ayrı iki sarı kart gösterip futbol sahalarında eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kırmızı kartına başvurdu.

Kuzey İrlanda Milli takım teknik direktörü Michael O'Neill, hakem Çakır'ı eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

'Daha önce hiç aynı olayda iki sarı kartla cezalandırılan futbolcu görmedim. Hakeme de bu karara katılmadığımı söyledim. Eğer Chris ilk pozisyon için sarı kart göreceğini bilse ikinci müdahaleyi yapmazdı. Bu yüzden çok tuhaf bir durum. Hayatımda böylesini hiç görmedim.

Numara yapamayacağım. Bu kararın doğru olup olmadığını söyleyecek kadar futbol kurallarını biliyorum. Ve bence çok ama çok ağır bir karar. Bu şekilde çıkan bir kırmızı kart, bizim Euro 2016 finallerine gidememize mal olabilir.'

Bu arada, Baird'in yanı sıra sarı kart cezalısı durumuna düşen Kyle Lafferty ve Conor McLaughlin de Ekim ayında Yunanistan ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Mackolik

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı