Cumhuriyet Yazarı Özdemir İnce, Cinsiyetçi İfadeleri Nedeniyle Tepkilerin Odağında: 'Kızlık Zarı Dikilir Ama...'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce, MHP lideri Bahçeli‘nin Anayasa Mahkemesi ile ilgili önerilerini köşesine taşıdı. Yazısında 'Kızlık (bekâret) zarı dikilir ama bozulan anayasal düzen tamir edilemez!' şeklinde cinsiyetçi ifadelere yer veren İnce, eleştirilerin odağı oldu.

MHP lideri Devlet Bahçeli bir süredir Anayasa Mahkemesi’ni gündeme taşıyarak kurumun yapısının değiştirilmesini öneriyordu.

Özdemir İnce, konuyla ilgili dün 'Kız oğlan kız ama altı aylık gebe' başlığıyla yayınlanan yazısının sonunda şu ifadeleri kullandı:

'Bir ülkede anayasa rafa kaldırılmış ya da kötürüm ise (bir devlet anayasasızlaştırılıyor ve kötürümleştiriliyor ise) devlet ve mülkü oligarklar mafyasının ve despotların eline geçer. 

Kızlık (bekâret) zarı dikilir ama bozulan anayasal düzen tamir edilemez!'

Kadınların sosyal medyadaki tepkileri 👇

Popüler İçerikler

Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
12.10.2020

Anayasal düzenin bozulursa tamir etmesinin zor olduğunu anlatmak için yüzlerce başka örnek verebilecekken ; tamir edilebilen kızlık zarı örneği ilk akla geliyorsa orada sıkıntı vardır. Mesela : Patlak tekerleri olan bir araba ile rampa çıkamazsınız .O yüzden Anayasal düzenin bozulmaması gerekir diyebilirsiniz... Yazar için kızlık zarı önemlidir ve bozulmuşsa dikilmesi gerekir. Bu ülke bunak Cihangir Kemalistlerinden ve yobaz siyasal İslamcılardan,çakma milliyetçilerden ve ne istediğine karar veremeyen Kürt siyasetçilerden çok çekti. Ülke güzel de halk dandik artık.

Pasif Kullanıcı
12.10.2020

aynen, ne söylediğinden çok nasıl söylediğin önemli bu halk için. mesela anayasal düzen bozulacakmış koy amına kim sker anayasal düzeni. ama kızlık zarı üzerinden verdiği örnek kabul edilemez. o yüzden düzenin değişeceğini filan bırakıp kızlık zarı örneğine tepki göstermeliyiz.

Pasif Kullanıcı
12.10.2020

Boş duyar. Geçiniz.

12.10.2020

Halk arasinda kullanilan tabirlerin gazeteciler tarafindan kullanildigi zaman tepki görmesi tamamen algi sorunu.kastettiği şu,Anayasal işleyişinin içine ettiniz,bakalim nasil duzelteceksiniz. Kimileri bunu cinsiyetci yaklasim olarak degerlendirebilir fakat cinsiyetcilik sokaklarda siddet ve cinayete donusuyor ve herkes sus pus oluyor,neden bu kadar duyarlilik gostermiyorsunuz?ikiyuzlulugu ve çifte standarti birakin,at gozlugunden kurtulun.

TÜM YORUMLARI OKU (15)