Cumhuriyet'te 9 İsme Tutuklama

Cumhuriyet'in yazar ve yöneticileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında hakimliğe sevk edilen, aralarında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da bulunduğu 9 kişi tutuklandı. Yazarlar Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener de savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmışlardı.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında 'PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları' iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener, dün savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

9 isme tutuklama

Dün gece tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan KarasinirBülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart bu sabah tutuklandı.

Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı

Tutuklanan yazar ve yöneticilerin Silivri Cezaevi'ne gönderildiği bildiriliyor

"Hayatımda bu kadar ahlaksız bir dosya görmedim"

Yazar Aydın Engin adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı: 

Engin; 'Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Hayatımda bu kadar ahlaksız bir dosya görmedim.  Saçma demiyorum, ahlaksız diyorum. Murat Sabuncu'nun mesajını iletiyorum: 'Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka da kimsenin önünde eğilmeyiz.' dedi

CHP olağanüstü toplanıyor

CNN Türk'ün aktardığına göre bugün İzmir, yarın ise Balıkesir’de olması planlanan CHP Genel Başkanı KılıçdaroğluHDP'li vekiller ile Cumhuriyet yazarlarının tutuklanması nedeniyle programını yarıda keserek Ankara’ya dönme kararı aldı.

Kılıçdaroğlu, bugün MYK'yı, yarın da Parti Meclisi'ni acil olağanüstü toplantıya çağırdı.

Soruşturmada 3 yeni savcı görevlendirilmişti

Soruşturmayı yürüten savcının FETÖ sanığı olduğu ortaya çıkmıştı

Adalet Bakanı Bozdağ: ‘Cumhuriyet Soruşturmasına O Savcının Verilmesi Talihsizlik’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aldığı kararla, halihazırda savcı Murat İnam tarafından yürütülen soruşturma dosyasındaki ifade işlemleri için İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Hasan Yılmaz ve Zafer Koç ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Özgür Metin'i görevlendirdi.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
04.11.2016

Ülke toplumsal cinnet gecirmiyorsa eger, bu durumun baska aciklamasi olamaz! Cumhuriyet icin pkk ve/veya fetöcü demenin, gazetecileri TUTUKLAMA TALEBIYLE mahkemeye sevketmenin, idam geri gelsin diye sokaklarda bitaraflarini yirtmanin, Kilicdaroglu is olsun babindan iki laf etti diye terörist ilan etmenin, hirsizlari bastaci edip, caliyorlar ama calisiyorlar demenin.... baska aciklamasi olamaz... Sanirim bu comarlar namuslarini sattiklari kömürleri corba yapip iciyor, makarnalari da sobada yakiyorlar...

05.11.2016

FETONU ALTINA YATAN KÖPEKLERİ ALIN ÖNCE .DÖN GEL SILADAN DİYENLERİ NE İSTEDİKTE VERMEDİK DİYENLERİ.TÜM PARTİNİN FETOYLA FOTOSU VAR.PKK İLE OSLODA GÖRÜŞENİ DOLMABAHÇEDE SEVİŞENLERİ ALIN .CUMHURİYETE OPERASYON SADECE MUHALEFETİ SUSTURMAK İÇİN YAPILDI.

05.11.2016

SEN YILLARCA FETÖYÜ BESLE. NE İSTEDİYSE VER FETÖ YÜ ELEŞTİREN CUMHURİYETÇİLERİ TERÖRİST GÖZÜYLE BAK, HAİN DAMGASI VUR, SONRA FETÖ Bİ GİRİŞİMDE BULUNMAK SURETİYLE TÜM MEMLEKETİN AĞZINA SIÇSIN...SONRA O FETÖ YÜ ELEŞTİREN CUMHURİYETÇİLER HAKLI ÇIKSIN AMA SEN GENECUMHURİYETÇİLERE TERÖRİST GÖZÜYLE BAK, HAİN DAMGASI VUR.. ADAMLARIN TEK SUÇU HAKLI ÇIKMALARI VALLA GARİP

TÜM YORUMLARI OKU (23)