Cumhuriyet Tarihinin İlk Ermeni Kaymakamı Göreve Başladı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk Ermeni kaymakamı olarak Denizli'nin Babadağ ilçesine atanan Berk Acar, görevine bugün başladı. İlk olarak Denizli Valisi Ali Fuat Atik'i makamında ziyaret eden Acar, daha sonra görev yerine gitti.

Kaymakamlık sınavını kazanan Berk Acar, son kararnameyle Denizli'nin Babadağ ilçesine atandı. İstanbul'da 1995 yılında doğan Acar, Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu'nu ardından da Işık Lisesi'ni bitirdi.

Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden 2020 yılında mezun olan Acar, avukatlık stajını da Şişli'deki hukuk bürosunda tamamladı. Berk Acar, daha sonra 110'uncu dönem kaymakamlık sınavlarına girdi.

Geçen yıl yapılan yazılı sınavları başarıyla tamamlayan Acar, mülakatın ardından Denizli'nin Babadağ ilçesine kaymakam olarak atandı. Berk Acar, sabah saatlerinde ilçeye gelerek görevine başladı.

İlk olarak Denizli Valisi Ali Fuat Atik'i makamında ziyaret eden Acar, daha sonra görev yerine döndü.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
YORUMLAR
29.08.2022

Türkiye Cumhuriyetine ve Anayasasına bağlı Laik biriyse ve atadan dededen bu ülkenin vatandaşıysa isterse satanist olsun

29.08.2022

Askerde silah verilmiyor. Yemin törenine çıkmıyorlar. Ne zaman eline silahı alır beraber operasyona gideriz, o zaman eşit vatandaş oluruz.

29.08.2022

Şehit Mehmed Kemal Bey'in kemiklerini sızlattınız ırksız soysuzlar.

29.08.2022

Sadece o da değil ki

Onca nitelikli Türk genci varken bu erm*ninin kaymakam olmasını kabul etmiyorum, desteklemiyorum. Ermenistan denen terör devleti uluslararası her alanda Türkiye aleyhine lobi çalışmalarını sürdürürken erm*nilerin benim ülkemde kaymakam olması utanç vericidir! Talat Paşa'nın bedduası üzerinizde olsun...

03.09.2022

adam Turk vatandasi

TÜM YORUMLARI OKU (25)