Cumhuriyet Savcısı, Önce Rüşvet İstedi, Sonra ‘Hakkını Helal Et’ Dedi

İş insanı İsmail Oğuz Güvenç’ten rüşvet aldığı tespit edilen Gebze Cumhuriyet Savcısı Ferat Aslantaş, suçüstü yakalandı. Tutuklu yargılanan Gebze Cumhuriyet Savcısı Ferat Aslantaş’ın 2021 yılında İsmail Oğuz Güvenç’in kardeşi İbrahim Yavuz Güvenç’ten bir adet altın kolye, bir adet bileklik ve iki adet iPhone telefon aldığı iddia edildi. Savcı Aslantaş'ın, İsmail Oğuz Güvenç’ten de 150 bin TL rüşvet aldığı ortaya çıktı.

'Benim amacım savcı beyin benden para istediğini kanıtlamaktı'

İş insanı  İsmail Oğuz Güvenç, Cumhuriyet Savcısı Ferat Aslantaş’ın kendisinden rüşvet aldığını iddia ederek şikayetçi oldu. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Ferat Aslantaş, İsmail Oğuz Güvenç’ten aldığı 150 bin TL ile suçüstü yakalanarak cezaevine gönderildi. 

Cumhuriyet Savcısı Ferat Aslantaş hakkında hazırlanan iddianame, 1 Mart tarihinde İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. İsmail Oğuz Güvenç’in ifadesinde, ’’Hakkımdaki soruşturma ile ilgili Cumhuriyet Savcısı Ferat Aslantaş ile görüşmek istedim. Mercedes marka araç ile Savcı Ferat Aslantaş ve Can isimli şahıs ikamet ettiğim yere geldi. Savcı, dosyanın kapatılması için 500 bin TL ve iki adet iPhone 14 cep telefonu vermem gerektiğini, hakkımı da helal etmem gerektiğini söyledi. Bu görüşmeden sonra KOM Şube Müdürlüğüne gittim. Benim amacım savcı beyin benden para istediğini kanıtlamaktı ve bu amaçla da Can’ı aradım. Can'a, savcı beye para vereceğim söyledim. Savcıya rüşvet olarak vereceğim paraların seri numaralarını kolluk kuvvetlerine teslim ettim. Daha sonra da savcı Ferat Aslantaş’ın ikamet ettiği eve giderek parayı teslim ettim. Evden ayrılır ayrılmaz, görevlilere parayı teslim ettiğimi yazdım. Savcının evinde yapılan aramada paraların bulunmasıyla gözaltın alındı’’ dediği öğrenildi.

Savcı, üzerine atılı iddiaları kabul etmedi

Suçüstü yakalanmasına karşın savcı Ferat Aslantaş ifadesinde, üzerine atılı suçu kabul etmediğini söyledi. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise ‘’Şüphelilerden Yakup Can Erkan ve Ferat Aslantaş'ın ‘rüşvet almak’, İsmail Oğuz Güvenç’in ise ‘rüşvet vermek’ suçunu işlediğine dair yeterli nitelikle deliller bulundu’’ denildi.

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Feyza Civelek'in Yasaklı Madde Siparişini Teslim Alırken Polislere Yakalandığı Ortaya Çıktı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
11.03.2023

bu helallik istemeye de iyi alıştılar

11.03.2023

Bir de affını isteme olayı var

11.03.2023

helallik alınca Allah'ı kandırdığını sanan tipik müslüman bir çakal. iman dediğin şey ya vardır ya yoktur. olana da olmayana da saygımız sonsuz. ama bu arada kalmış götoşlardan midemiz bulanıyor artık.

Mert Bey, birileri dötünden imanın şartları diye meleklere, kitaplara, ahirete, kader ve kazaya iman diye şartlar oluşturmuş bu fantastik kavramlara inanmayana ise imansız deme cesaretini de nereden edinmişler anlamak imkansız. Halbuki gerçek bir tanedir: Her kim ister ateist ister müslüman ister hıristiyan olup içinde yaşadığı tabiatı korur, insanlarla dayanışma içinde olur ve dosdoğru bir insansa işte iman budur. Bu Allah'ı kandırdığını sanan ve görevini kötüye kullanan, düzene çomak sokan savcı gibiler ise bildiğimiz kötü insanlardır.

11.03.2023

demek ki devlet büyüklerimizi örnek alıyorlar. önce rüşveti alıp sonra helallik istiyorlar

TÜM YORUMLARI OKU (31)