Cumhuriyet Gazetesi'nin Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'i Vurgulamak İçin Kullandığı İfade Tepki Çekti

Cumhuriyet Gazetesi'nin Finlandiya Başbakanı olan 36 yaşındaki Sanna Marin ve Magdalena Andersson'ı vurgulamak için görsel açıklamasında kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem oldu. Birçok kullanıcı gazeteye tepki gösterdi.

Ülkesinde daha önce Ulaştırma Bakanlığı yapan ve 2019 yılında Finlandiya Başbakanı olan 36 yaşındaki Sanna Marin Finlandiya siyasi tarihinin üçüncü kadın başbakanı olarak görevine başarılı bir şekilde devam ediyor.

Siyasi duruşu, ülkesini yönetme şeklinden ziyade de çoğu zaman Marin'in kıyafetleri, paylaşımları, iki anne tarafından yetiştirilmesi ve özel hayatı gündem oluyor. Bu durum genelde bizleri şaşırtmıyor çünkü ülkemizde de kadınlar genel olarak başarılıyla değil, kıyafetleriyle ve vücutlarıyla öne çıkarılıyor.

Cumhuriyet Gazetesi de aynısını yaptı ve yayınladıkları haberde Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'i vurgulamak için "vücut ölçüleri" detayını verdi. Bununla da yetinmeyip Magdalena Andersson'ın da sarışınlığını vurguladı.

Haliyle haberde yer alan bu ifadeler de Twitter'da tepki çekti.

Haydi yorumlara...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Suriyeli Denildi, Türk Çıktı: Metroda Tekme Tokatlı 'Sigara İçme' Kavgası
Ali Nesin Duyurdu: Nesin Vakfı'nın Banka Hesapları Bloke Edildi
İstanbul'da Yoga Kursunda Cinsel Saldırı: Önce Hipnoz Sonra Tecavüz

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.05.2022

İşte ülkemizde haberciliğin düştüğü nokta. Vasatlık akıyor her yerden

O yaziyi yazan kisi kiskanc bir kadin cikarsa hic sasirmam. Soldaki kelimesinden sarisina evrilmis bir betimleme, konusulan konulardan fiziki özelliklere gecis yapmis bir zihniyet.. Refah seviyesi yüksek iki ülke ve iki kadin basbakan. Yazan kisi kiskanmistir cok da sey yapmayin. Bu zihniyetle savasmak imkansiz denecek kadar zor cünkü.

Pespayelik, çiğlik, rezalet gibi de rezalet! Gerçi hem şaşırıyorum, hem de yaşadığımız ülkedeki kültürü düşününce pek de şaşıramıyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (7)