Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi ve Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’ten ‘Cübbeli Amiral’ Tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, “tekkeye giden amiral” görüntüsüne ilişkin konuştu. Görüntüleri doğru bulmadığını vurgulayan Çiçek, “Belli bir kurumda görev yapıyorsanız, oranın şartlarına, kurallarına, kaidelerine uymak mecburiyetindesiniz” dedi.

15 Temmuz darbe girişimini anımsatan Çiçek, “Birtakım din kisvesi altındaki bazı grupların milletin başına ne bela açtığını gördük. Bu belayı daha def edememişken, aynı anlama gelebilecek bir kısım davranışlar doğru değil. Yeterli dersleri daha çıkarmadığımız anlamına geliyor” ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet'e konuşan Çiçek, konuyu askerlik özelinde de değerlendirerek, 'Askerlik, belli kurallara, disiplinlere uyma mecburiyeti olan bir meslektir. Aksi takdirde askerlik olmaz, orası bir fikir, düşünce kulübü gibi olur. O zaman da disiplin kalmaz. Ben şahsen doğru bulmam. Uymuyorsa, evvela verdiği sözde durmuyor. İkincisi, Türkiye bunca sıkıntı içerisindeyken yerli yersiz tartışmalara da kaynak teşkil ediyor. İçinden geçtiğimiz süreçte, bu sürecin sıkıntılarını da hesaba katarak, herkes sorumlu davranmalı, sorunlu davranmamalı” dedi.

Montrö Bildirisiyle Yeniden Gündeme Gelen 'Cübbeli ve Sarıklı Amiral' Hakkında Neler Biliniyor?
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Psikolojiye Göre Masadan Kalkarken Sandalyeyi Yerine İtmek Ne Anlama Geliyor?
Kargo Tesliminde Yeni Dolandırıcılık Uyarısı: Teslim Alırken Attığınız İmzaya Dikkat
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran'ın Test Sonucu Pozitif Çıktı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.04.2021

din kisvesi altındaki bazı grupların milletin başına ne bela açtığını gördük dedi ya la:D olsun o şerefsizlerin de sonu gelir elbet

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ