Cumhurbaşkanlığı Seçimini Bilen 3 Anket Firması İstanbul Seçimleri İçin Ne Gösteriyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en başarılı sonuç açıklayan üç firma BETİMAR, OPTİMAR ve SONAR olmuştu. Peki 31 Mart seçimleri öncesi bu üç firmadan gelen seçim anketleri ve açıklamalar İstanbul'da Murat Kurum'u mu yoksa Ekrem İmamoğlu'nu mu işaret ediyor? 

Buyrun birlikte bakıyoruz 👇

14 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanı seçimi ilk turunda anket firmaları kıyasıya bir yarış vermişti. İlk turda en başarılı tahmini yapan firma BETİMAR olurken, bu başarısını ikinci tura da taşımıştı. İlk üçte yer alan diğer anket şirketleri ise OPTİMAR ve SONAR olmuştu.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde en çekişmeli geçmesi beklenen illerden biri de İstanbul. Yarışın büyük oranda CHP'nin adayı mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti ve MHP'nin adayı Murat Kurum arasında geçmesi bekleniyor. Peki geçen seçimlerin en başarılı ilk üç anket firması şu ana kadar İstanbul seçimleri için ne söyledi?

İstanbul seçimlerine ilişkin son anket bugün SONAR'dan geldi. SONAR anketinde Ekrem İmamoğlu 41.1 puan ile ilk sırada. Murat Kurum ise 40.6 ile İmamoğlu'nu takip ediyor.

SONAR'ın İstanbul seçimlerine ilişkin şubat ayında yapılan son anketinin sonuçları 👇

AK Parti'ye yakın Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar Araştırma Şirketi de geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı. Ankete göre, Ekrem İmamoğlu yüzde 39.1, Murat Kurum ise yüzde 37.7'de.

Son olarak geçen seçimin en başarılı anket firması olan BETİMAR'dan henüz İstanbul seçimlerine ilişkin bir çalışma gelmedi. Betimar Araştırma Şirketi Başkanı Gürkan Duman, aralık ayında katıldığı bir TV programında ise AK Parti tarafından açıklanması beklenen üç ismin de Ekrem İmamoğlu'nun önünde olduğunu söylemişti.

Aralık ayında kulislerde AK Parti'nin adaylığı için Murat Kurum, Mehmet Tevfik Göksu ve Ali Yerlikaya isimleri geçiyordu. 

Peki sizce İstanbul'da seçimlerin galibi kim olacak? Hadi buyrun yorumlara 👇

8 farklı İstanbul anketi ile oluşturulan ortalama sonuçları görmeye de bekleriz 👇

8 Farklı İstanbul Anketin Ortalaması Geldi: Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu?

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Türkiye'nin En Kalabalık Mahallesi Belli Oldu: 4 İlin Nüfusunu Geçti!

👇

Reuters Duyurdu: Starbucks Türkiye El Değiştiriyor!

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
YORUMLAR
08.02.2024

Murat Kurum gibi birinin %37 oy oranıyla çıktığı bir anket, ülkedeki niteliksiz seçmen profilini yakın zamanda ikinci defa bize gösteriyor.

08.02.2024

Oylar Kurum’a değil ki, büyük reise. Adayın adını dahi bilmeyen kaç bin kişi vardır. :)

08.02.2024

bence murat kurum'un %15 oy alması bile bana inanılmaz geliyor ama burası Türkiye. kazanırsa bile şaşırmam. hayırlısı artık. bence Ekrem bey kazanırsa iyi olur. başladığı işleri bitirmesi gerekir. fakat bunun için meclis çoğunluğunu da alması işlerin daha hızlı yürümesi için çok önemli. zira birçok iş meclis çoğunluğu olmadığı için yapılamadı. mesela taksi sorunu ukomede hep meclis tarafından reddedildi. belediye kaynaklarının sadece belediye ve sosyal projeler için harcanması gerekir. hangi ideolojiye sahip olursa olsun herhangi bir vakıfa, cemaat ve tarikate aktarılmasını doğru bulmuyorum. Bu tip kuruluşlar ancak sivil vatandaşların gönüllerinden geçen yardımlar ile kaynak toplayabilir. belediye ve devletten herhangi bir yardım almamaları gerekir. bütün dünyada bu böyledir

08.02.2024

nasıl kafa kafaya gider kuslary sicsin bu.kafasiz milletin kafasına 😡😡 ampulunuz patlasin

08.02.2024

Her yalana inanmayin.Akp her algiya Falcilara ve Anketcilere para veriyor..Binali Yildirim kazanamadigi yerde bu adam verdigi sözlerin yüzde ikisine bile yapamayan bu adamami oy verecek..Biri yazmis yukarda oylar Kuruma degil Erdogana veriliyor.Hangi Erdogan Deprem bölgelerinde santaj yapan 2002 den beri her bir seyi zam yapa yapa alinmaz hale getiren Erdoganami oy verecek.Gülmek lazim eglenmek lazim.Toy Soprano denilen bir yalama hep degisik isimlerde 20 TL ye Trollük yapan bir iblistir..

TÜM YORUMLARI OKU (22)