Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Açıklama: İlk Ev İçin Konut Kredisinde Yeni Dönem!

Hükümet, ilk kez konut alacakları desteklemek için 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli bir konut kredi kampanyası üzerinde çalışıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, büyük bir merakla beklenen konut kredi kampanyası ile ilgili bugün önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk kez ev alacaklar için kamu olarak destekleyeci çalışmalar yaptıklarını daha önce açıklamıştı.

Gözler şimdi düşük faizli konut kredisinin ayrıntılarına çevrilmiş durumda. Konuşulanlar ilk ev alacaklar için vadeninin 15 yıla çıkarılması ve faizin 1.20'ye çekileceği yönünde.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası söz konusu konut kredisi kampanyası ile ilgili açıklamalar yaptı.

Yılmaz, BDDK ve Merkez Bankası'nın ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdığını hatırlatarak şunları söyledi ⬇️

'Biliyorsunuz; Merkez Bankası ve BDDK, ikinci ve üçüncü konut alımında krediye erişimi güçleştirdi. 

İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde gerçekleştirmiş olduk.

Yani kinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkanı yok.

Böylece imkanlar ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.'

İlk ev için konut kredisi ne zaman açıklanacak?

1.20 faiz ve 15 yıl vade olması beklenen ilk ev için konut kredisi kampanyasının yıl sonuna kadar Meclis'e gelmesi bekleniyor. Çalışmanın daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı öngörülüyor.

İlk kez konut alacakları desteklemek için 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli bir konut kredi kampanyası üzerinde çalışılıyor. Konuyla ilgili detaylar da belli olmaya devam ediyor ⬇️

Peki siz ilk evini alacaklar için gelecek konut kredisi için ne düşünüyorsunuz? Buyrun yorumlara ⬇️

Yeni Konut Kredi Kampanyası Geliyor: İlk Evini Alacaklara 180 Ay Vade, 1.20 Faiz Oranı

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
YORUMLAR
21.11.2023

Bu yasa ile birlikte fiyatların belirli bir süre dondurulması kararı da alınmalı. muhtemelen fırsatçılar şimdiden ev fiyatları yukarı çekmeye başlayacaktır ve ev almak yine hayal olacaktır

21.11.2023

0,69'da 0 ev şartı kondu.. her hafta evlerin üzerine 200bin kondu. bir ayda fiyatı 1milyon artan daireler oldu bizzat şahidim.. bu mal hükümetin vadandaş için bir adam akıllı bir şey çıkaracağına inanmıyorum.. 0 ev fiyatları 3-4 milyondan başlıyor %80 kredi verse bile aylık ödeme en az 40.000 tl..

21.11.2023

Hep söylüyorum. Adamın 20 tane evi olsun, gider gelininin üstüne alır. Onun nakitiyle ben zaten yarışamam. Sonra ver kiraya, ev kendini amorti etsin. Adamda yaptığı çakallığı, girdiği hakkı, ortamda ağzını yaya yaya, ballandıra ballandıra anlatsın, üstüne bi de gerinsin. Şu ortamda, şimdiye kadar ev sahibi olamayan, zaten olamaz. Kira ve ev fiyatları azcık durdu, tepki çekmeden hareketlendirmek lazım dimi. Bu işin oluru bu değil. Evi yatırım aracı olmaktan çıkartıp, geliri yükseltmek bunun çaresi. Bunun temelini bugün atsan, 10 senesi olur daha.

21.11.2023

aylık 50.000 tl ödemeli bir kredi geliyor mu bakalım :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ