Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Açıkladı: "Siber Güvenlik Başkanlığı Kurulacak"

İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği terör saldırılarından biri olan çağrı cihazlarının patlatılması dünyada adeta bir milat oldu. Türkiye de bu saldırı sonrasında önlemler olmak üzere adımlar atmaya hazırlanıyor.

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazlarını patlatması, ülkelerin siber güvenliğinin ne denli kritik olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, siber güvenliği güçlendirmek amacıyla Siber Güvenlik Başkanlığı kurmayı planladıklarını açıkladı.

Cevdet Yılmaz, "Siber güvenlik alanında özellikle daha güçlü bir kurumsal yapı oluşturmak için hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Uzun süredir üzerinde düşündüğümüz bir Siber Güvenlik Başkanlığı projemiz mevcut" dedi.

Bu planın sonbaharda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önüne geleceğine söyleyen Yılmaz, "Savunma sanayinde yaptıklarımız ortada. Türkiye, çelik kubbesini tamamlayarak savunma sanayinde diğer atılımlarıyla birlikte çok farklı bir seviyeye ulaşacak" dedi.

Cevdet Yılmaz, İsrail'in saldırısını da "Artık terör saldırıları tüm dünyanın gözü önünde cereyan ediyor" şeklinde yorumladı.

İlginizi Çekebilir

Öğrencisiyle İlişkiye Giren Öğretmenden Pişkin Savunma: ''15 Yaşından Küçük Olduğunu Bilmiyordum''
Akit Yazarı Karahasanoğlu, 6 Yaşında Evlilik Davasında Verilen Cezaya Şaşırdı: "İçim Acıyor"
Suç Oranlarının Artmasını "Kemalizme" Bağlayan Yeni Akit Tepkilerin Odağında

Popüler İçerikler

Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
YORUMLAR
24.09.2024

Vatandaşların kimlik bilgilerini topluca çaldıranlardan beklentim iki masa iki sandalye, başına da bir tane eski karayolları genel müdürü veya Kartal imam hatip mezunu atarsınız, 40 milyon lirada bütçe verir 35 milyon lirasına mercedes kiralarsınız olur biter.

Oha. 10 sn de aracıyla kadrosuyla demirbaşıyla bakanlık kurdun arkadaş :D

24.09.2024

Tek satır kod yazmayı bilmeyen birini başkan olarak atayacaksanız gerek yok.

24.09.2024

Bizde buna inandık

TÜM YORUMLARI OKU (16)