Cumhurbaşkanı Yardımcılığıyla Gündeme Gelen İcracı Ne Demek? İcracı Ne Anlama Geliyor?

Türkiye'nin gündeminde 13. Cumhurbaşkanlığı seçimeleri yer alıyor. Geçtiğimiz hafta Altılı Masa'dan ayrıldığını açıklayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, masaya dönmek için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması formülünü ortaya sundu. CHP'nin onayladığı formül ardından gündeme gelen konu ise 'icracı cumhurbaşkanı yardımcısı' oldu. Peki icracı ne demek? İcracı ne anlama geliyor?

Detayları görelim...

Millet İttifakı olarak ortak aday çıkarmaya hazırlanan Altılı Masa toplantıları sürüyor. Geçtiğimiz hafta Altılı Masa'nın 13. Cumhurbaşkanlığı için ortak aday görüşmelerine Meral Akşener damga vurdu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, resmi olarak masadan ayrıldığını sert sözlerle duyurdu.

Akşener açıklamalarının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı adaylığına davet etti.

6 Mart günü yeniden bir araya gelen Altılı Masa toplantısına katılıp katılmayacağı konusuyla merak uyandıran Akşener, müzakerelerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun etkili, yetkili ve icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesini talep etti. İYİ Parti liderinin bu talebi CHP tarafından kabul gördü.

Gündeme gelen, merak konusu olan konu ise 'İcracı' kelimesinin anlamı oldu.

İcracı Ne Demek? İcracı Ne Anlama Geliyor? İcrası TDK Sözlük Anlamı:

İcracı kelimesinin kökeni Arapçadır. İcracı, bir buyruğu uygulayan, yürüten ve buyruğun yerine gelmesini sağlayan kişi anlamına gelir.

İcracı kelimesinin bir diğer anlamı; icracının kararı uygulayan, yerine getiren, yürüten görevli demektir.

İcracı 'müzik dilinde' de, bir konserde bir eseri çalan veya söyleyen kimse anlamına gelmektedir.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
06.03.2023

Şu anlama geliyor biz Kılıçdaroğlu'nu adaylıktan vazgeçiremedik, muhalif oyları kaybetmeyelim diye Yavaş ve İmamoğlu da burada mesajı veriyoruz, muhafazakar seçmen? Onu düşünmüyoruz şu an

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ