Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan BM Genel Kurulu’nda İsrail’e Tepki: "Her 1 Saate 1 Çocuk Ölüyor"

Birleşmiş Milletler’in 80. Genel Kurulu’nda katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Filistin’i tanıyan devletler teşekkür eden Erdoğan, “Henüz bu kararı almayan devletleri ise bir an önce harekete geçmeye çağırıyorum' ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze’deki katliamını ara vermeden sürdürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı, “İsrail tarafından Gazze'de son 23 aydır her saat 1 çocuk acımasızca hayattan kopartılıyor. Bunlar sayı değil, hepsi birer can, birer masum insan. Henüz 2-3 yaşında elleri, kolları, bacakları olmayan masum yavrucuklar bugün maalesef Gazze'nin olağan fotoğrafı haline gelmiştir. Bir çocuğun eline küçük diken batsa anne babaların yüreği yanıyor ama Gazze'de çocuklar anestezi yapılmadan ampute ediliyor. Bu insanlığın dip noktasıdır.” dedi.

“İsrail yönetimi tam anlamıyla kontrolünü kaybetmiştir”

'İsrail, Gazze ve Batı Şeria ile sınırlı kalmıyor, Suriye'ye, İran'a, Yemen'e, Lübnan'a saldırılar düzenleyerek bölge barışını da tehdit ediyor. Bu kürsüden ifade ediyorum, Gazze'de savaş yoktur. Bir yanda elinde en modern en öldürücü silahlar olan düzenli ordu, diğer tarafta masum siviller vardır. İsrail yönetimi tamamen kontrolü kaybetmiştir. Netanyahu'nun barışa, rehineleri kurtarmaya niyetinin olmadığı tekrar anlaşılmıştır. Vadedilmiş topraklar saplantısıyla hareket eden İsrail yönetimi yayılmacı politikayla bölge barışına, insanlığın müşterek kazanımlarına kast etmektedir. Vicdan sahibi Musevileri de rahatsız eden, onların da tasvip etmediği, tüm dünyada antisemitizmi körükleyen cinnet hali artık devam edemez”

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu’ndan Konuştu: "Gazze'deki Soykırıma Sessiz Kalınamaz"
Birleşmiş Milletler'den FIFA ve UEFA'ya Çağrı: "İsrail'i Turnuvalardan Men Edin"
Donald Trump’tan Birleşmiş Milletler'e Tepki: "6 Ayda 7 Savaş Durdurdum"
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
Fenerbahçe-Galatasaray Maç Skoru Ne Olur? Yapay Zeka Yanıtladı
KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
YORUMLAR
23.09.2025

Aynı tepki yenidoğan çetesi, çocuk istismarcıları, kadın cinayetleri, ekonomik zorluk yaşayan, sağlık ve eğitim hizmetlerine ulaşamayanlar için deda verilse keşke!

23.09.2025

Ticarete devam çocuklarınızın şirketleri üzerinden yapılan ticaret hak ama her bir saatte bir çocuk ölüyor öylemi. Kul değil kül bile terazide tartilacak efendilerr. Binlerce çocuk öldü şimdi farkına vardı. Sanırım oylarda bi düşüş var hadi hayırlısı yiyen toplum var adam haklı ne dese inanan var.

23.09.2025

Ticareti kes. İsrail ve ABD nin Ortadoğu projesine dahil olurken çocuklar aklında yok muydu. Sayenizde İsrail e kafa tutan bir kaç ülke kaldı Orta Doğu'da.

TÜM YORUMLARI OKU (18)