‘Cumhurbaşkanı’na Hakaret’ Soruşturmasında Garip Karar: İki Cadde ve Bir Park Yasak

Sakarya’da ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Melike Kara’nın ‘halkın toplu halde bulunduğu’ bazı alanlara gitmesi ‘adli kontrol önlemi’ adı altında yasaklandı. Ancak bu karar, ‘gayrimenkul değerleme uzmanı’ olarak çalışan Kara’nın kenttekine yoğun gayrimenkul satışının yapıldığı bölgede işini yapamaması anlamına geliyor...

Adapazarı'nda düzenlenen basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan 27 yaşındaki Melika Kara'nın 'suçun tekrar edilebileceği şüphesiyle' iddianame hazırlanana kadar eylemlerin yapıldığı iki cadde ve bir parka gitmesi yasaklandı. 

Mahkeme kararına göre Kara yasağa uymaması halinde tutuklanacak olan gayrimenkul eksperi Melike Kara, mahkemenin kararının iş yapmasını engellediğini söyledi.

'İşimi yapamıyorum'

Mahkemenin kararı ile basın açıklamaları ve yürüyüşlerin yapıldığı yerlere gitmesi yasaklanan Melike Kara, karar nedeniyle işini yapmakta zorlandığını belirterek, 'Gayrimenkul eksperi olduğumdan dolayı bankalarla çalışıyorum. Bu karar yüzünden Atatürk Bulvarı ve Çark Caddesi'nin kesiştiği yerde bulunan Adapazarı Belediyesi'ne bile gidemiyorum' dedi.

Melike Kara olayın kişiselleştirilmemesi için fotoğraf ve görüntü çekilmesini istemeyerek, 'Karar ortada. Söyleyecek fazla bir söz de yok' diye konuştu. 

Zafer TOKUŞ / DHA  - Uğur Koç/ Birgün

Popüler İçerikler

Cani Semih Çelik'in Surlarda Arkasında Duran Gizemli Kişinin Kim Olduğu Ortaya Çıktı
İkbal ve Ayşenur'u Vahşice Katleden Semih Çelik'in Annesi ATV'ye Konuştu: "İkbal Oğlumu Rahat Bırakmadı!"
KYK Yurdunda Erkeklerin Toplu Tacizine Maruz Kalan Kız Öğrenciler Seslerini Duyurmaya Çalışıyor
YORUMLAR

birine tecavüz etsen daha az suçlu görünürsün

10.03.2016

hırsızın hiç mi suçu yok ?

10.03.2016

Bu g.t korkusu neden acaba ?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ