Cumhurbaşkanı Gül'den Sisi'ye Tebrik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır'da cumhurbaşkanı seçilen Sisi'ye kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mursi yönetimine karşı gerçekleştirdiği darbeden sonra yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan ve geçen hafta sonu yemin ederek resmen görevine başlayan Mısır’ın yeni lideri Abdulfettah Sisi’ye tebrik mesajı gönderdi.

İYİ DİLEKLERİNİ İLETTİ

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre Gül, Mısır Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Sisi'ye bir mesaj göndererek, bu vesileyle dost ve kardeş Mısır halkının barış, istikrar ve esenliği yönünde iyi dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Gül, hafta başında gönderdiği mesajda, iki ülke arasındaki köklü ilişkilerin her zaman devam edeceği konusunda kuşku duymadığını ifade etti.

KÖŞK KAYNAKLARI: CUMHURBAŞKANI, İLİŞKİLERİN SÜRDÜRÜLMESİNDEN YANA

Köşk kaynakları, kutlama mesajının hükümetin Mısır politikasıyla ters düşüp düşmediği sorusuna ise şu yanıtı verdiler:

AB’nin önde gelen ülkeleri, ABD Başkanı Barack Obama hatta Katar Emiri, bizzat telefon ederek Sisi’yi kutladılar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın da uluslararası teamüllere uygun olarak bunu yerine getirmesi uygun bulundu. Zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin bir şekilde sürdürülmesinden yana.”

SİSİ, TÜRKİYE'Yİ DAVET ETMEMİŞTİ

Sisi, geçen pazar günkü yemin törenine aralarında Türkiye ve İsrail’in de bulunduğu çok sayıda ülkeyi davet etmezken, ABD, Rusya ve İran dahil sadece 22 ülkeyi davet etmişti.

Sisi’nin gerçekletirdiği darbeye hükümet tepki gösterince Mısır, dönemin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’yı “persona non grata-istenmeyen adam” ilan etmiş, iki ülkenin diplomatik ilişkileri maslahatgüzar seviyesine inmişti.

BAŞBAKAN'IN NE DİYECEĞİ MERAK KONUSU

Mısır'daki darbeye büyük tepki gösteren ve Müslüman Kardeşler'e olan desteğini her fırsatta ifade eden Başbakan Erdoğan'ın, Gül'ün tebriğine karşılık ne diyeceği merak konusu oldu.

sondakika.com

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!