Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yerli Otomobilin İlk Test Sürüşünü Gerçekleştirdi!

O anlar ise sosyal medya hesaplarından 'İnşallah 2022 yılında otomobilimizin seri üretime geçmesiyle birlikte on yıllar boyunca kurmuş olduğumuz hayallere kavuşmuş olacağız' sözleriyle paylaşıldı.

İşte o görüntüler:

Kaynak: Recep Tayyip Erdoğan

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Fenerbahçe Final Four’a Doğru: Salonda Büyük Şov
YORUMLAR
27.12.2019

Şu anki gelir eşitsizliğini ve "ikinci el otomobilde" en çok satan fiyat aralığının 25-30 bin dolaylarında olduğunu düşünürsek, 2022 yılından sonra da o araç birçok kişi için sadece hayal olarak kalacak. Zaten ite kaka içine soktuğunuz proje sahipleri, din ve yozlaşmış kuru milliyetçilikle elinizde tuttuğunuz eğitimsiz kitle kadar bu otomobile inanmış olsaydı, aldıkları muazzam devlet desteğine rağmen bu kadar çekimser kalmaz ve 6 firmadan oluşan zoraki bir ortaklık kurmazlardı.

28.12.2019

Şimdi tüm dünyada otomobil üreticilerine baktığımızda amaçları halkına bir otomobil üretmek ve bunu binebilecekleri rakamlara mal etme prensibi var. Almanya VW yi hitler döneminde geliştirdi amaç neydi benim alman halkım kendi aracına binsin ve sokaktaki dilencisi bile bunu alabilsin. Fransa RENO. İlk aracını geliştirdiğinde toplu taşımada yerli malı olsun ucuz olsun ve halkı daha ucuza seyahat etsin. İTALYA traktör üretimi ile başladı bunlara fiat grup ferrari ve lamborgihini benim halkım çiftçi ve yabancılardan daha iyi çiftçilik makinaları üretelim ve halkım kendi malını kullanarak daha verimli ve kazançlı olsun prensibinde idi. Türkiye ise 50 lerde üretmeyi ve geliştirmeyi bırakıp marshal projesi ile sömürge sistemini kabul etti.

28.12.2019

Ben daha sevinmiyor ve milli bir gurur görmüyorum. Tanıtılan araçlar Pininfarina ve çinli ortağı Hybrid Kinetic Group 2018 yılında geliştirdiği Konsept araçları bize yerli diye şimdilik lanse ettiler. YANİ BU ARAÇLAR TÜRKİYEDE ARGE yapılmadı ve üretilmediler. Nezaman bu araç fabrikası TR de kurulur ve üretime geçer ve patentindede TM yaza ozaman gururlanırım.

28.12.2019

öfff ya genemi aktroll ya sana küfür edim diyorum ama nickname ine bakıyorum gerek yok diyorum bunu nasıl olsa enperyalistler yan döndürmüş diyorum.

27.12.2019

O duz asfaltta bile epey sarsiliyor giderken. Suspansiyon tanitim icin bir baska aractan alinmis cakma herhalde.

TÜM YORUMLARI OKU (15)