Cumhurbaşkanı Erdoğan Şubatta İsrail'e Gidecek İddiası

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Türkiye'nin diplomatik ilişkilerini düşürdüğü İsrail'e heyet göndereceğine dair bilgi aldığını duyurdu.

Özcan, 'Bana gelen bilgiye göre Şubat 2022’de Erdoğan başkanlığında bir heyet İsrail’e gidecek. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu iktidara geldiğimizde Mısır, İsrail ve Suriye’ye Büyükelçi atayacağını ve ilişkileri onaracağını defalarca söylemişti. AKP hükümeti bizi daha çok dinlemeli' dedi.

Erdoğan "Niye olmasın?" demişti

Erdoğan, Katar dönüşü Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri ile başlattığı yeni dönemin bir benzerinin İsrail ve Mısır'la de devam ettirilip ettirilmeyeceğiyle ilgili bir soruya şu yanıtı vermişti:

'Abu Dabi yönetimiyle, böyle bir talep, teklif geldiği için tabi ki biz de bu işi memnuniyetle kabullendik ve görüşmeleri istihbaratımızı, Dışişleri Bakanımızı göndermek suretiyle kademe kademe yürüttük. Burada şimdi de yine Dışişleri Bakanımız, istihbarat, Abu Dabi ile ilgili ilişkilerde aktif rol oynayacaklar. Böyle bir süreç İsrail’le ilgili de niye olmasın. Çünkü biz bir barış dünyası içerisinde, barışın egemenliği için çalışıyoruz ve bölge barışı için de bunu isabetli buluruz, hayırlı buluruz. Geçmişte benim İsrail ile görüşmelerim oldu.'

Erdoğan-Herzog görüşmesi

Geçtiğimiz kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini fotoğrafladıkları gerekçesiyle tutuklanan iki İsraillinin serbest bırakılması üzerine İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Erdoğan'ı arayarak teşekkür etmişti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu'nun güvenlik ve istikrarı bakımından da önem taşıdığını belirterek, gerek ikili, gerek bölgesel konularda karşılıklı anlayış içerisinde hareket edildiği takdirde görüş ayrılıklarının da asgariye inebileceğini ifade etmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Filistin-İsrail ilişkilerinin gelişmesi ve barış sürecinin yeniden başlatılmasının öncelik taşıdığını dile getirmiş ve Türkiye ile İsrail arasındaki temas ve diyaloğun sürdürülmesinin ortak menfaat olduğunu kaydetmişti.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
11.12.2021

Orta doguda Turkiye'nin tek dostu Israil olmalidir. Bir islamcinin islam halifelifi hayalleri yuzunden bu firsat Turkiye'nin elinden kayiyor. Elin arabi gidiyor Israil ile antlasmalar yapiyor ama birileri Turkleri hala bu islam batakligina surukluyor. Tarihe baktimiz da Turklerin yahudilerle hic bir sorunu olmamistir. Hatta beraber Hazar Yahudi Turk imparatorlugu kurmuslarir. Gunumuz de bu hazar Yahudi Turkleri israil'de ikamet etmektedirler. Bir suru Yahudi asilli Turk var. Elini arabi binlerce yildir yahudilerle savasiyor hatta uydurdugu kuranda yahudileri lanetliyor ama sonra gidiyor Israil ile antlasmalar yapiyor. Bizim Islamci ise tam tersini yapiyor. Geber git artik ya kimse islami sikine takmiyor anliyor musun?

11.12.2021

ne yapalım yani banane

11.12.2021

orda da biraz yalakalık yapsın. yalama seven biri kendisi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ