Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sorunumuz Devletin Batması Değil, Fiyatların Dalgalanmasıdır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'deki Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde enflasyonla mücadele konusunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Sorunumuz devletin batması değil, fiyatların dalgalanmasıdır. Bu basit gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala faiz lafı gevelesin, biz üretimi ve istihdamı destekleyeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuva-yı Milliye Meydanı'nda düzenlenen Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Enflasyonla alakalı önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sorunumuz devletin batması değil, fiyatların dalgalanmasıdır’ açıklamasında bulundu.

'Yılbaşında inşallah durumları tekrar düzenleyerek refah kayıplarını telefi edecek adımları atacağız. Ülkemiz için kalıcı bir tehdit bunlar. Bunlara bu tehdit imkanını vermeyeceğiz. Cumhur İttifakı olarak 2023'ten itibaren de yeni bir döneme gireceğiz. Şimdi sadece fiyatlanmalardaki dalgalanma ile mücadele ediyoruz.

Sorunumuz devletin batması değil, fiyatların dalgalanmasıdır. Bu basit gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala faiz lafı gevelesin, biz üretimi ve istihdamı destekleyeceğiz. Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek.”

“Ayvalık, Balya, Gömeç, Manyas ve Sındırgı'ya doğal gaz arzı sağlamayı hedefliyoruz”

“Bugün burada 257 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışını yapıyoruz. Balıkesir'e yakışır. Yatırımlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Biz vatandaşımızı sokakta bırakmadık, her zaman yanında olduk, bundan sonra da yanında olacağız. Önümüzdeki süreçte Ayvalık, Balya, Gömeç, Manyas ve Sındırgı'ya doğal gaz arzı sağlamayı hedefliyoruz.”

“Dünyaya örnek olacak adımlar atıyoruz”

“Dünya en zorlu dönemini yaşıyor. Küresel, siyasi ve ekonomik güç dengeleri temellerinden sarsılıyor. Ekonomik ve sosyal sıkıntıları daha köklü değişimlerin habercisi. Bu tablo ülkemizi de etkiliyor. Türkiye'nin farkı son 8-9 yıldır ardı ardına maruz kaldığı sıkıntılar sebebiyle bu süreci çok önceden görebilmesidir. Biz bunu önceden gördük. Altyapılar, küresel krizlerin ülkemize etkilerini en alt düzeyde tutuyor. Dünyaya örnek olacak adımlar atıyoruz. Sağlıkta dünya ile yarıştayız. 20 şehir hastanemiz dünyaya örnek, örnek. Biz en başından beri ne yaptığımızı biliyorduk.'

“Gelişmiş ülkeleri gerçekten sıkıntılı bir kış bekliyor. Bizim böyle bir derdimiz var mı? Yok.”

'Ekonomik sorunlar sebebiyle gelişmiş ülkeleri gerçekten sıkıntılı bir kış bekliyor. Bizim böyle bir derdimiz var mı? Yok. 

Sadece doğal gaz, petrol, elektrik değil, gelişmiş ülkelerin güvenlik ve refah kalelerini tehdit eden pek çok sorun pusuda bekliyor. Biz ise yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme esasına dayanan programımızı kararlılıkla uyguluyoruz. 

Üretim iyi gidiyor, istihdamda 31 milyona dayandık. İhracat rekor kırıyor. Dış ticarette bir sapma yaşanıyor ama bunu ileride telafi edebilecek potansiyele sahibiz. Şimdi doğal gazımızı da çıkardığımız andan itibaren Türkiye'nin nereye varacağını anlayın.”

“En büyük sorunumuz enflasyonun günlük hayatta yol açtığı sıkıntılar”

“En büyük sorunumuz malum, yükselişe geçen enflasyonun günlük hayatta yol açtığı sıkıntılardı. Esasen tüm dünyanın sorunu. Bugün dünyanın neresinde yaşayan yakınınız varsa telefon açın, günlük hayatlarına yansımalarını sorun. Gerçek tabloyu onlar size anlatacak. Ülkemizin farkı, ideolojik saplantıların ürünü argümanlarla yürütülmesidir. Refah düzeyindeki kayıpları telafi edecek tedbirleri yine biz alıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı hususunda da gözümüzü gerçeklere kapatmadı. Burada önemli olan yapıcı yaklaşımla, yük paylaşan anlayışla tartışma erdemini ortaya koyabilmektir. Bu erdemden yoksunlar karamsarlık gayesiyle pireyi deve yapıyor. Yılbaşında inşallah durumları tekrar düzenleyerek refah kayıplarını telefi edecek adımları atacağız.”

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
08.10.2022

Bizim sorunumuz da defolup gitmenizdir

09.10.2022

Defolup gitMEMEnizdir daha iyi

08.10.2022

Kısmetse sorunu kökten halledecez az kaldı…

08.10.2022

Devlet battıda en azından torunlarımızı kurtaralım.... ..... 🤪😡

TÜM YORUMLARI OKU (45)