Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Konu Mankeni Değilim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin mitingler düzenlemesini ve seçimlerde AKP’ye 400 milletvekili istemesini eleştirmesine yanıt olarak “Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de sivil toplum kuruluşlarına hitap etti. Erdoğan muhalefetin mitingler düzenlemesini ve seçimlerde AKP’ye 400 milletvekili istemesini eleştirmesine yanıt verdi ve şunları söyledi:

'Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor' diyorlar. Ne demek o? Yani Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Siyasetle ilgili söyleyeceği hiç bir şey yok mu? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim.'

'Parlamenter sistem bekleme odasında'

Erdoğan Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi gerektiği yönündeki görüşlerini tekrarladı ve mevcut parlamenter sisteminin kendisinin 10 Ağustos’ta seçilmesiyle dönüşü olmamak üzere bekleme odasına alındığını savundu:

'10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiye'de bir dönem fiilen bitmiştir. Kimilerinin 1876'dan, kimilerinin 1924'den, bazılarının 1946'dan başlattığı parlamenter sistem, 10 Ağustos'ta bir daha geri dönüşü olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne kadar sürecek veya ne zamana kadar sürecek? Ya mevcut uygulamaya anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edilene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecek'

Kaynak: Al Jazeera

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı