Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili oluşturulan etikete manipülatif nitelikte paylaşım yaptığı tespit edilen 30 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.
Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili oluşturulan etikete manipülatif nitelikte paylaşım yaptığı tespit edilen 30 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.
Emniyet Genel Müdürlüğü bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Twitter'da açılan 'ölmüş' etiketi nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı ve 30 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.
'Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.
Yürütülen sanal devriye faaliyetlerinde kapsamında, Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdğan kastedilerek #ölmüş hashtagine (etiket) başlatıldığına rastlanılmıştır.'
'Bahse konu hashtag (etiket) altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret, tezvirat, onur ve saygınlığını rencide edici içeriklerin yanı sıra dezenformasyon ve manipülatif niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 30 şahıs tespit edilmiş, haklarında gerekli yasal işlemler/çalışmalar başlatılmıştır.
Yalan, mesnetsiz ve dezenformasyon ihtiva eden paylaşımlar hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere gönderilmektedir.'
bir ülkenin c.bşknı öldü diye milleti , vatandaşı seviniyorsa sen ne kadar ceza verirsen ver fark etmez. bu duruma düşüren utansın diyeceğim ama utanma olsa istifa ederlerdi.
Muhalifleri takip edeceğiniz enerjiyle kokain kaçakçılarını,hırsızları,ihaleye fesat karıştıranları,tecavüzcüleri vs.yakalasanız Türkiye daha güzel bir ülke olur sanki değil mi ?
Önce bu dünyada yargılanacak. Yok öyle kaçmak.